miercuri , 23 mai 2018
NEWS ALERT

INCENDIATORII DE TERENURI ÎN ATENŢIA AUTORITĂŢILOR COMPETENTE

pompieri prevenire incendii 1

De la sfârşitul lunii iunie şi până în prezent, în judeţul Mehedinţi au izbucnit 38 incendii de vegetaţie uscată, mirişte şi culturi de cereale păioase.

Din cauza folosirii focului în spaţii deschise fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, au fost afectate peste 800 ha vegetaţie uscată şi mirişte şi peste 50 ha culturi de cereale păioase şi au fost puse în pericol păduri şi gospodării cetăţeneşti.

“Pompierii mehedinţeni au intervenit ore întregi pentru lichidarea incendiilor izbucnite ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetăţeni, care, din neglijenţă sau cu intenţie, au pus în pericol gospodării, păduri, căi de comunicaţii, dar şi factorii de mediu şi echilibrul ecologic”, a precizat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU “Drobeta”.

Pentru a reduce numărul de incendii, I.S.U. “Drobeta” a sesizat IPJ Mehedinţi, Garda de Mediu – Comisariatul Mehedinţi – şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, “în vederea luării măsurilor necesare, privind cercetarea sub aspectul comiterii de infracţiuni de distrugere prin incendiere, identificarea persoanelor şi tragerea acestora la răspundere, constatarea afectării factorilor de mediu şi echilibrului ecologic, dar şi a nerespectării condiţiilor de igienizare impuse de către autoritatea competentă”.

Zilnic, I.S.U. “Drobeta” înştiinţează toate aceste instituţii despre incendiile care s-au produs, pentru a se putea lua măsurile legale de către fiecare autoritate în parte.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top