marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

INCENDIU PUTERNIC LA SCĂPĂU: AU ARS PESTE 20 DE HECTARE DE CEREALE

Pompierii severineni s-au luptat mai bine de patru ore cu flăcările la Scăpău pentru a stinge un incendiu care s-a întins pe o suprafaţă de peste 70 hectare. Focul a mistuit circa 22 de hectare cu grâu şi secară, nerecoltate.

foto 3

Mai mulţi producători agricoli din Scăpău au suferit o pagubă uriaşă, în urma unui incendiu, provocat din câte se pare intenţionat de persoane rămase neidentificate.

Detaşamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit luni după-amiază cu un echipaj format din şapte subofiţeri cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă în localitatea Scăpău, comuna Devesel, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la culturi de cereale şi vegetaţie uscată.

Au ars cereale nerecoltate (secară şi grâu) pe o suprafaţă de cca. 22 ha şi vegetaţie uscată lăstăriş şi mărăciniş pe cca. 50 ha.

La intervenţie a  participat şi S.V.S.U. al comunei Devesel cu şase voluntari coordonaţi de viceprimarul comunei. Exista pericolul de propagare la culturile învecinate (cca. 100 ha).

„Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost flacără, împrejurarea determinantă fiind folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, spune cpt. Petrişor Gherghinescu, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.  Intervenţia s-a finalizat la ora 19:10.

Şi la Oprişor, pompierii au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă  la un incendiu izbucnit la vegetaţie uscată şi mirişte. „A ars vegetaţie uscată şi mirişte pe o suprafaţă de cca. 45 ha. La intervenţie a  participat şi S.V.S.U. al comunei Oprişor cu 16 voluntari şi două tractoare cu plug. Exista pericolul de propagare la culturile învecinate (cca. 340 ha) şi trei saivane de oi”, a precizat cpt. Petrişor Gherghinescu. De această dată, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost flacără, împrejurarea determinantă fiind foc deschis în spaţii deschise.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top