joi , 9 decembrie 2021
NEWS ALERT

ÎNCEP ZILELE ORAŞULUI DROBETA-TURNU-SEVERIN. VEZI PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR

Miercuri, 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, patronul spiritual al municipiului Drobeta Turnu Severin, se dă startul petrecerii de „Zilele Severinului”, aşa că se anunţă un weekend plin de evenimente pentru severineni. Locuitorii municipiului au de unde alege: concerte în aer liber, expoziţii, manifestări sportive, concursuri cu gladiatori, muzică populară.

zilele

Evident că de la orice petrecere nu puteau lipsi comercianţii cu mici şi bere, care îşi vor întinde tarabele pe strada I.C. Brătianu, în apropierea cimitirului ortodox „Sf. Gheorghe”, aşa cum au decis consilierii locali la propunerea Executivului Primăriei. Printre artiştii care vor concerta la Drobeta Turnu Severin, la invitaţia municipalităţii, amintim: Alexandra Ungureanu & Crush, Vunk, Mandinga, Direcţia 5, CRBL, Holograf.

Ediţia a XXII-a a Zilelor Municipiului Drobeta-Turnu Severin se organizează în perioada 25-27 aprilie, spectacolele de muzică populară urmând să se desfăşoare pe strada I.C. Brătianu, iar concertele de muzică uşoară, în parcarea Severin Shopping Center.

Printre artiştii care vor concerta la Drobeta Turnu Severin, la invitaţia municipalităţii sunt: Alexandra Ungureanu & Crush, Vunk, Mandinga, Direcţia 5, CRBL, Holograf. Iubitorii de muzică populară pot asculta Ansamblurile „Danubius”, „Maria Tănase” din Craiova, „Timişul”, „Jidvei”, „Banatul”  „Junii Sibiului”, „Doina Gorjului”, dar şi cântăreţii consacraţi care fac parte din ansamblurile respective. Totodată, la Drobeta Turnu Severin se organizează şi expoziţii şi evenimente culturale pentru a se marca Zilele Municipiului.

MIERCURI 23 aprilie

Expoziţii stradale organizate de Muzeul Regiunii Porţilor de Fier şi Arhivele Naţionale, în zona Hotelului Traian.

La Muzeul de Artă poate fi vizionată expoziţia RÂNDUIALA SĂSEASCĂ

JOI 24 aprilie

La ora 12,00 au loc la Castelul Artelor, TÂRGUL DE CARTE

La ora 14,00 au loc lansări de carte.

 VINERI, 25 APRILIE

ZONA HOTEL TRAIAN. Expoziţii stradale

CASTELUL ARTELOR, ora 16,00 Vernisaj arte plastice şi expoziţii foto documentare.

La ora 17,00, lansare de carte ORFEU LA CASTEL, culegere a Cenaclului Orfeu.

Ora 18,00 Spectacol de muzică clasică Liceul I.Şt. Paulian.

Ora 18,00, la Muzeul de Artă, compania teatrală ATMOSPHERE 2011 prezintă piesa de teatru METOMORFOZE II, de Ovidiu. Regia Lucreţia Epuran.
La CASA TINERETULUI, Palatul Copiilor organizează expoziţia „Primăvara în culori“.
Pe scena în aer liber de pe strada Crişan, de la ora 16,00-Program artistic susţinut de elevii de la Palatul Copiilor (muzică populară, dansuri populare), Program artistic Secţia Arte a Centrului Cultural „Nichita Stănescu“.

La ora 18,00 are loc un program artistic al Liceului de Artă „I.Şt.Paulian“.

SCENA AMPLASATĂ PE STRADA I.C. BRĂTIANU, de la ora 16,30 – programul folcloric SEARA MEHEDINŢEANĂ, cu Ansamblul DANUBIUS cu soliştii: Angela Magheru, Claudia Catană, Nicu Păcuraru, Vasile Ciobanu, Irina Zoican, Sandală Argint, Ionuţ Tudorescu, Liliana Buncianu şi Niculina Stoican

De la ora 19,30 susţine program folcloric Ansamblul MARIA TĂNASE,cu Mariana Ionescu, Căpitănescu şi Constantin Enceanu

De la ora 21,00 Ansamblul TIMIŞUL. Solişti invitaţi: Liliana Laichici, Petrică Irimică, Andreea Voica.
Pe scena de muzică uşoară de la CARREFOUR, de la ora 19.00 – Concert BLUMAGICROU, la ora 20.00 – concert NEWQUARTET, iar de la ora 21.00 – Concert CRUSH şi ALEXANDRA UNGUREANU, iar de la ora 22,00 Concert VUNK.

 SÂMBĂTĂ, 26 APRILIE

În zona Hotel Traian au loc expoziţii stradale.
Pe scena de la Casa Tineretului, de la ora 17,00 – musicalul FORZA VENITE GENTE, spectacol al Companiei Teatro şi Bergamo Italia.
La Castelul Artelor, la ora 16,00 are loc un vernisaj de arte plastice şi expoziţii foto documentare, la ora 17,00 sunt programate lansări de carte, iar la ora 18,00 este organizat un spectacol de muzică clasică susţinut de elevii Liceului „I. Şt.Paulian“.

În parcarea SEVERIN SHOPPING CENTER, de la ora 12,00 – concurs GLADIATORII, iar în parcarea CORA, de la ora 11,00 are loc Concursul interjudeţean de karting RALIUL DUNĂRII.
Pe scena în aer liber de pe strada Crişan are loc, de la ora 11,00, concursul naţional de dans modern TROFEUL DROBETA
Pe scena de muzică populară amplasată pe strada I.C. Brătianu, de la ora 17,00 – spectacol folcloric oferit de Ansamblul PLAIURILE OLTULUI.

De la ora 18,30 – Ansamblul JIDVEI, iar de la ora 20,30 programul folcloric este oferit de către Ansamblul BANATUL cu Adrian Stanca, Nicu Novac, Nicoleta Voica.
Pe scena de muzică uşoară de la SEVERIN SHOPPING CENTER, de la ora 19,45 este Concert OLD JUNIOR`S, de la ora 20,30 Concert MANDINGA, iar de la ora 21,30 Concert DIRECŢIA 5.

 DUMINICĂ, 27 APRILIE

La ora 12,00, la Hotel Continental are loc expoziţia ŞTEFAN POPA POPA’S şi Salonul de caricatură POPAS ÎNTR-UN ZÂMBET DE COPIL.
De la ora 16,00, pe scena în aer liber de pe strada Crişan are loc un spectacol susţinut de elevii Palatului Copiilor şi cei ai Secţiei de Artă a Centrului Cultural „Nichita Stănescu“.
La ora 16,00, la Castelul Artelor au loc vernisaje şi lansări de cărţi.
Pe scena de muzică populară de pe strada I.C. Brătianu, de la ora 17,00 susţine un program folcloric Ansamblul DOINA ARGEŞULUI.

De la ora 19,00 – Ansamblul JUNII SIBIULUI va evolua în zona HOTEL CONTINENTAL şi tot aici, de la ora 21,00 ANSAMBLUL DOINA GORJULUI, cu invitaţi speciali NICULINA STOICAN şi PETRICĂ MÂŢU.
Pe scena de muzică uşoară din PARCAREA SEVERIN SHOPPING CENTER, de la ora 19,00 este Concert BUNGY BAND, de la ora 20.00 Concert CRBL, iar de la ora 21.00 Concert HOLOGRAF.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top