luni , 27 septembrie 2021
NEWS ALERT

INCERTITUDINE LA RAAN!

Cei peste 2300 de angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare trăiesc momente de incertitudine. Zvonurile că cea mai mare companie din Mehedinţi se închide se aud la tot pasul, iar oamenii nu ştiu pentru cât timp vor mai avea locuri de muncă. Deocamdată însă nu s-a întocmit un plan de disponibilizare, care trebuie să fie prezentat sindicatelor. Când se va întâmpla însă, el trebuie să fie aprobat de către ministerul de resort. Cel mai important este potrivit liderilor de sindicat, ca închiderea platformei Romag Prod să se facă în condiţii de siguranţă iar actualii angajaţi să beneficieze de protecţie socială.

646x404-300x187Printre angajaţii de pe platformele Romag Prod, Romag Termo şi cei de la RAAN Executiv zvonurile că vor rămâne fără locuri de muncă în perioada imediat următoare apar în fiecare zi. Prima variantă neoficială însă, este că 400 de salariaţi vor fi daţi afară cu data de 1 octombrie. Liderii de sindicat încearcă să liniştească apele şi spun că planul de disponibilizare nu a fost prezentat negru pe alb.

Planul de disponibilizare nu s-a prezentat de către conducere. Ordonanţa nu-şi produce efectul decât dacă acest plan se aprobă de către ministerul de resort şi bineînţeles cum se va derula într-o singură etapă sau în mai multe etape.”, a declarat pentru mhalert.ro, liderul Sindicatului Romag Prod, Florin Rogobete.

Sindicaliştii speră ca disponibilizările să se facă treptat iar cei care pleacă să beneficieze de venituri de completare care le-ar putea asigura traiul oamenilor cel puţin un an. În plus închiderea a platformei Romag Prod este absolut necesar să să facă treptat pentru evitarea oricărui pericol având în vedere că instalaţiile funcţionează la foc continuu. Deocamdată însă, salariaţii de la RAAN şi-au primit salariile complete, cu anumite întârzieri. Bonurile de masă nu s-au părimit din luna iunie. Liderii de Sindicat cer Guvernului să achite contravaloarea apei grele aflată pe stoc la Romag Prod ceea ce ar asigura salariile pentru câteva luni.

„Momentan nu s-a luat nicio măsură la nivel salarial şi contractul colectiv de muncă este în derulare cu toate drepturile care sunt stipulate, singurul lucru, că sunt întârzieri. Au fost întârzieri din cauza situaţiei financiare, la unele plăţi, dar, doi am înţeles situaţia financiară şi sperăm ca Guvernul să asigure fondurile necesare pentru a regla la nivel de unitate drepturile salariale.”, a mai explicat Florin Rogobete.

Pe platformele Romag Termo şi Romag Prod lucrează în prezent 2300 de persoane iar o sută de oameni lucrează la RAAN Executiv.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top