sâmbătă , 27 noiembrie 2021
NEWS ALERT

INCIDENT PE CALEA FERATĂ, ÎN MEHEDINȚI: O LOCOMOTIVĂ A LUAT FOC

Locomotiva unui tren de persoane Regio 9504, care se deplasa pe linia Orşova-Filiaşi, a fost cuprinsă de foc în gara Butoieşti, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru eliminarea pericolului.

trenIncidentul s-a produs marți dimineața, în jurul orei 10.30, când pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea incendiului izbucnit la locomotiva trenului  Regio 9504, ce se deplasa pe linia Orşova-Filiaşi.

În momentul în care a observat focul, personalul trenului a decuplat locomotiva de la garnitura de vagoane, iar mecanicul a intervenit pentru stingerea focului, pentru ca pasagerii să nu fie în pericol.

”La sosirea echipajului de intervenţie din cadrul Pichetului Strehaia, incendiul se manifesta fără flacără deschisă, doar fumegând , la camera motor-compresor, din sala maşini a locomotivei. Până la sosirea echipajelor, mecanicul de locomotivă a localizat incendiul, care a fost lichidat în cel mai scurt timp de către pompieri. Pagubele au fost minime, arzând doar manşonul din plastic de la compresor , precum şi depunerile de ulei. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost scânteia mecanică produsă de locomotivă, care a aprins depunerile de ulei din apropierea motorului.”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinți.

Pe parcursul intervenției, circulația pe calea ferată nu a fost perturbată, întrucât garnitura a fost trasă pe o altă linie decât cea de trafic. Ulterior, o altă locomotivă de la Filiași a venit și a preluat garnitura de tren în care se aflau opt călători.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top