vineri , 10 iulie 2020
NEWS ALERT

INCIDENTE DE PASTE: SCANDALURI, ACCIDENT RUTIER, TURIST CAZUT IN PRAPASTIE, INCENDII SI PROBLEME ALIMENTARE

Mesele îmbelsugate după Post au dat peste cap organismul a zeci de persoane din judeţul Mehedinţi, majoritatea cu probleme cardiace sau alte afecţiuni. Când s-au văzut în imposibilitatea de a gestiona durerile abdominale, oamenii au sunat la 112 şi au chemat ambulanţa. 185 de apeluri s-au înregistrat de Paşte, iar medicii au plecat în ajutorul pacienţilor. Şi pentru pompieri au fost zile pline. Pe de o parte paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale, ir pe de altă parte, s-a intervenit pentru stingerea incendiilor.

spanzurata 1Oamenii au sunat la 112 acuzând dureri generate de consumul excesiv de preparate specifice de Paşte. Au fost însă şi persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale supă ce au fost implicate în altercaţii. În Baia de Aramă, un tânăr de 18 ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost rănit grav într-un accident rutier.

„Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, am avut un număr total de 185 de solicitări, mult mai puţine ca în anii trecuţi predominând patologia abdominală, cardiovasculară, sindroamele febrile la copii, am avut nouă cazuri de agresiune, trei cazuri de infarct miocardic şi un accident cu o victimă mortală.”, a declarat marţi, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, Doina Leuştean.

Ceva mai multe solicitări decât de alte sărbători, au avut pompierii. În Mehedinţi s-au produs mai multe incendii de vegetaţie uscată şi chiar la case de locuit.

„De Paşte, pompierii mehedinţeni au intervenit la 13 situaţii de urgenţă, ia la alte 30 de solicitări au intervenit paramedicii SMURD din cadrul ISU Mehedinţi pentru acordarea îngrijirilor medicale de urgenţă şi transportarea la spital a unui număr de 30 de persoane cu afecţiuni medicale. Între cele 13 situaţii de urgenţă, nouă au fost incendii, incendii care au izbucnit la case de locuit, la un autoturism, la un stâlp electric stradal, la un depozit de furaje, dar şi la vegetaţie uscată de pe raza a patru localităţi.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Tot pompierii mehedinţeni au intervenit în apropierea staţiunii Băile Herculane pentru salvarea unei femei căzute într-o prăpastie. Tânăra în vârstă de 32 de ani a petrecut sărbătorile împreună cu familia şi a plecat în drumeţie, când a picat şi nu s-a putut salva singură. Salvamontiştii din Caraş Severin împreună cu pompierii au reuşit să o aducă la suprafaţă.

Sărbători mai liniştite au avut poliţiştii şi jandarmii din Mehedinţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon, de Paşte s-au ridicat nouă permise de conducere şi s-au dat amenzi în valoare de aproape 300 000 lei. De partea cealaltă, jandarmii au dat amenzi în valaore de 4500 de lei.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top