sâmbătă , 27 noiembrie 2021
NEWS ALERT

INDIVID DIN STREHAIA, CERCETAT PENTRU DARE DE MITĂ

Un bărbat din Strehaia a fost prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mehedinţi, în timp ce încerca să mituiască un poliţist cu suma de 2.000 lei, urmând ca acesta să-l favorizeze într-un dosar în care era cercetat.

dga

„La data de la 31.01.2014, sinsp. de pol. D.A.C., din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Mehedinţi – Poliţia Oraşului Strehaia, a sesizat ofiţerii D.G.A. – S.J.A. Mehedinţi cu privire la faptul că, având spre instrumentare un dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, în care M.G.  este cercetat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, acesta i-a propus  „să rezolve situaţia”, dându-i de înţeles că îi cere să-şi încalce atribuţiile de serviciu.”, se arată într-un comunicat de presă remis marți de DGA Mehedinți.

Aceeași sursă mai arată că bărbatul din Strehaia a insistat telefonic, să se întâlnească neoficial cu polițistul pentru a-l determinasă propună o soluţie de neurmărire penală şi pentru a-i furniza date confidenţiale privind mersul anchetei, în schimbul sumei de 2.000 lei.

În urma sesizării, sus-numitului i-a fost întocmit dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi,  pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 N.C.P, iar la data de 03.02.2014, a fost organizată şi desfăşurată acţiunea de prindere în flagrant.

Mituitorul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi în vederea audierii pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile. (O.M.)

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top