marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

INIŢIATIVA ROMÂNILOR DIN SERBIA PROPUNE O LISTĂ PROPRIE DE CANDIDAŢI PENTRU CONSILIUL MINORITĂȚII ROMÂNEȘTI DIN SERBIA

Iniţiativa Românilor din Serbia, o structură asociativă care pledează pentru respectarea drepturile românilor din Valea Timocului, organizează în data de 22 martie 2014, conferința de presă cu tema „Alegerile pentru Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Serbia”, la Donji Milanovac.

barbuta 1

FOTO Boian Bărbuţă, preşedintele Iniţiativei Românilor din Serbia

Inițiativa Românilor din Serbia adoptă, pe 22 martie 2014, la Donji Milanovac, decizia de a propune o listă proprie de candidați pentru Consiliul Minorității Românești din Serbia, pe care vor fi reuniți reprezentanții tuturor organizațiilor pur românești din Valea Timocului.

„Puteți lua parte la un moment istoric pentru comunitatea românească din Valea Timocului – Serbia, una din minoritățile care încearcă să își afirme identitatea culturală, lingvistică și religioasă, la capătul a aproape două secole de asimilare cruntă. Anul acesta, la alegerile pentru consiliile naționale ale minorităților naționale din Serbia, românii din Timoc au posibilitatea de a-și trimite reprezentanți în Consiliul Național al Minorității Naționale a Românilor din Serbia și de a nu mai accesa listele pentru consiliul așa zisei minorități vlahe”, spune preşedintele Iniţiativei Româneşti din Serbia, Boian Bărbuţă.
Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top