sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

INSPECTORATUL ŞCOLAR MEHEDINŢI: UNITĂŢILE ŞCOLARE SUNT PREGĂTITE SĂ ÎNTÂMPINE MÂINE ELEVII ÎN CLASE

Mâine va suna clopoţelul pentru 44.000 de elevi din judeţul Mehedinţi. Şcolile sunt pregătite aşa cum trebuie să-şi întâmpine elevii în cele mai bune condiţii, cel puţin aşa ne asigură conducerea Inspectoratului Şcolar Mehedinţi. Totuşi, un sfert din şcolile mehedinţene nu au autorizaţie sanitară de funcţionare.

scoala 1Săptămâna aceasta s-au făcut ultimele pregătiri în unităţile şcolare pentru ca pe 16 septembrie elevii să fie întâmpinaţi aşa cum trebuie. S-a şters praful, s-a lustruit podeaua, s-au şters geamurile şi băncile. Inspectorii şcolari au fost pe teren şi s-au asigurat că lucrările de igienizare sunt efectuate aşa cum trebuie.

„Aş putea să spun că luni unităţile şcolare din judeţul Mehedinţi sunt pregătite să înceapă anul şcolar în cele mai bune condiţii. Aşteptăm 20 de microbuze şcolare, licitaţia se desfăşoară prin Ministerul Dezvoltării şi este în stadiu avansat, este posibil ca săptămâna viitoare să sosească. Avem manualele şcolare primite şi ridicate de către unităţile şcolare, iar <<laptele şi cornul>> va începe luni”, a declarat Marian Şuţă, inspectorul general şcolar de la IŞJ Mehedinţi.

Şi catedrele didactice au fost ocupate în proporţie de aproape 100 la sută, mici probleme fiind doar la catedra de limba romani.

„Am reuşit să acoperim în proporţie de 99 la sută catedrele didactice, diferenţa este însă reprezentată de 10 catedre limba romani, limba engleză şi chimie. Limba romani va fi ocupată de cadre didactice care au studii superioare şi specialitate în alt domeniu – deci vorbim de cadre didactice nespecializate dar cu studii superioare – iar chimia şi limba engleză vor fi acoperite de cadre didactice pensionare pentru început şi cadre didactice titulare care nu au reuşit să-şi completeze catedra didactică”, precizează Mirela Pintea Enea, inspectorul general adjunct.

În judeţul Mehedinţi există 248 de şcoli, reprezentând 114 unităţi cu personalitate juridică şi structurile arondate acestora (134). Inspectoratul Şcolar Mehedinţi precizează că în momentul de faţă doar 55,9 la sută din şcoli au autorizaţie sanitară de funcţionare. “În judeţul Mehedinţi 136 de unităţi de învăţământ au autorizaţie de funcţionare, asta însemnând 55,9 la sută, în curs de autorizare 49 de şcoli, iar fără autorizaţie sunt 58 de şcoli, adică 24 la sută. Principalul motiv pentru care nu există autorizaţie de funcţionare îl reprezintă lipsa apei curente din mediul rural sau condiţiile neprielnice pentru grupurile sanitare, clădiri foarte vechi. De asemenea ar trebui ţinut cont şi de faptul că în momentul în catre se schimbă directorul unităţii de învăţământ sau se schimbă titulatura autorizaţia de funcţionare se anulează”, a declarat Daniela Jenaru, purtătorul de cuvânt al IŞJ Mehedinţi.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top