sâmbătă , 26 septembrie 2020
NEWS ALERT

ÎNTÂRZIERI SALARIALE LA REGIA AUTONOMA PENTRU ACTIVITĂȚI NUCLEARE

Angajații Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin înregistrează restanțe salariale odată cu schimbarea ministrului delegat pentru Energie, care întârzie dialogul cu sindicatele, în ciuda insistențelor acestora din urmă.

raanPe lângă salariații celor două platforme Romag Prod, Romag Termo și RAAN Executiv au trecut două zile de salarii în care banii fie au fost înjumătățiți, fie nu au venit deloc.

Astfel, în data de 18 martie, angajații și-au primit doar jumătate din avansul pentru luna martie. A doua tranșă pentru luna februarie ar trebui să le intre în conturi marți, 25 martie, dar salariații nu au nicio speranță, întrucât situația companiei este din ce în ce mai dificilă. Ei nu au primit nici bonurile de masă pentru luna februarie.

Încă de la investirea Guvernului Ponta 3, liderii de sindicat au încercat să ia legătura cu noul ministru delegat pentru Energie, dar discuțiile au fost de fiecare dată amânate de către reprezentantul Executivului.

Liderii sindiatelor vor să afle poziția lui Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie cu privire la RAAN, în contextul în care acesta a declarat de curând pentru Antena 3 că în companie situaţia este gravă, invocând o producție prea mare de apă grea la RAAN.

“Au fost furturi, avem o producţie mai mare de apă grea decât este necesar.”, a punctat Nicolescu.

Printre problemele pe care vor să le discute sindicatele cu ministrul delegat pentru Energie se regăsește cea legată de situația companiei după iunie 2014, când expiră autorizația pentru mediu a Romag Termo, dar si funcționarea efectivă a celor două platforme. La momentul actual Complexul Energetic Oltenia furnizează cărbune în cantitate foarte mică, în contextul în care nu s-au achitat datoriile.

RAAN a intrat în insolvență în septembrie 2013. (O.M.)

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top