marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

ION SÂRBULESCU VREA SĂ FIE ŞEFUL PNL DROBETA TURNU SEVERIN

Fostul senator liberal Ion Sârbulescu s-a lansat astăzi în cursa pentru şefia organizaţiei municipale Turnu Severin a Partidului Naţional Liberal Mehedinţi. Alături de el ca susţinători au fost deputatul Viorel Palaşcă, consilierul judeţean Ecaterina Tuţu, preşedintele organizaţiei de tineret – Mihăiţă Caliţoiu, dar şi o serie de liberali cu state vechi.

sarbulescu

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale sunt programate pentru data de 10 august. Contracandidatul lui Ion Sârbulescu este Daniel Cârjan, cel care a îndeplinit până acum această funcţie.

În cadrul conferinţei de presă în care şi-a lansat oficial candidatura pentru conducerea Organizaţiei PNL Drobeta Turnu Severin, Ion Sîrbulescu a explicat obiectivele politice pe care le are.  Îşi propune în primul rând să facă un tandem cu deputatul Viorel Palaşcă la conducerea Filialei Judeţene a PNL Mehedinţi şi să găsească un candidat pentru primăria municipiului în mandatul următor.

„Îmi doresc ca PNL să aibă un primar pe măsură în mandatul viitor şi un preşedinte, tot pe măsură în mandatul viitor. Am obligatia morala pentru acest partid, acest partid care la un moment dat printr-o nebunie ca astazi, mi-au ridicat sprijinul politic”, a declarat Ion Sârbulescu.

Totodată Sârbulescu a explicat că printre obiectivele sale este unitatea PNL în interior şi unitatea USL în exterior. Acesta a mai  declarat că este pentru prima dată când candidează pentru o funcţie de preşedinte în cadrul PNL Mehedinţi.

„Pentru mine este un moment deosebit, este prima dată când îmi depun candidatura pentru o funcţie de preşedinte la nivelul organizaţiei municipale PNL sau la nivelul organizaţiei PNL Mehedinţi pentru funcţia de preşedinte. Am mai îndeplinit această funcţie acum opt ani, dar era pe un mandat provizoriu, două luni de zile, s-a întâmplat să candidez din partea PNL pentru funcţia de primar al municipiului în vara lui 2004, un an cred eu istoric pentru perioada postdecembristă în Mehedinţi”, a declarat Ion Sârbulescu.

Acesta a mai spus că a luat decizia de a candida pentru această funcţie în urma solicitării mai multor liberali mehedinţeni: „De ce am candidat pentru această funcţie? Pentru că mi-au cerut-o Organizaţia de Tineret reprezentată aici prin domnul Mihăiţă Caliţoiu. Mi-au cerut-o colegii şi veteranii Partidului Naţional Liberal, liberalii autentici . Eu sunt membru al acestui partid din 1992”.

Sârbulescu este hotărât să facă echipă cu deputatul Viorel Palaşcă, care şi el va candida în perioada următoare pentru funcţia de preşedinte a PNL Mehedinţi.

„Vreau să vă spun că sunt astăzi în primul rând pentru că sunt membru al organizaţiei municipale din Drobeta Turnu Severin şi apoi evident pentru faptul că sunt deputat al acestui partid. Aşa cum ştim Biroul Permanent Interimar Judeţean Mehedinţi a hotărât ca în următoarea perioadă să desfăşoare alegeri în organizaţia din judeţul Mehedinţi. Vor fi alegeri şi la nivelul organizaţiei judeţene, numai că acestea trebuie stabilite de către Biroul Permanent Naţional la o dată ulterioară. Cred că este momemtul ca data de 10 august să consfinţească o organizaţie a Partidului Naţional Liberal municipală puternică. Eu consider că nu putem avea o organizaţie puternică judeţeană fără o organizaţie municipală puternică. Important este ca municipiul Turnu Severin să fie bine reprezentat numeric în PNL, dar şi mai important este  să fie bine reprezentată ca şi rezultate”, a declarat Vorel Palaşcă, anunţându-şi totodată susţinerea pentru Ion Sârbulescu la alegerile interne pentru şefia PNL Drobeta Turnu Severin.

În timpul conferinţei de presă liberalii au făcut şi un bilanţ, aducând în discuţie faptul că în 2012, atunci când formaţiunea politică era condusă la nivel judeţean de Liviu Mazilu, PNL nu a avut candidat la Primăria Drobeta Turnu Severin, deşi conform protocolului USL, ar fi trebuit ca această candidatură să revină liberalilor.

„Realitatea ultimilor ani ne arată că rezultatele la nivelul municipiului au fost în competiţiile de alergeri locale dacă vreţi, au fost modeste. Vreau să vă amintesc că la ultimele alegeri, de anul trecut noi nici măcar nu am avut candidat la Primăria Turnu Severin şi cred că am fi fost îndreptăţiţi la acest lucru. Conform protocolului şefia CJ îi revenea PSD-ului. Cred că de acum înainte această organizaţie să se revigoreze”, a mai declarat Viorel Palaşcă.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Ecaterina Tuţu a anunţat că nu-şi mai doreşte un alt mandat de consilier judeţean.

„ Am intrat în această echipă şi îl susţin pe domnul Sârbulescu şi îl susţin pe domnul Palaşcă la conducerea PNL Mehedinti, spunându-vă că este ultimul meu mandat de consilier judeţean.”, a declarat Ecaterina Tuţu.

Ion Sîrbulescu a fost senator de Mehedinţi între 2000 şi 2004 şi a candidat de trei ori pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Oana Mitu

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top