marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

EXCLUSIV: IPJ MEHEDINŢI DĂ INSPECTOR ŞEF CU GRAD DE CHESTOR

Adjunctul inspectorului şef al Poliţiei Mehedinţi, comisar şef Romulus Opriţa este de mâine inspector şef împuternicit la IPJ Arad, un inspectorat de gradul I, funcţia de conducere având grad de chestor.

Comisarul şef Romului Opriţa a fost împuternicit să conducă Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad de către conducerea Ministerului Afacerilor Interne pe o perioadă de şase luni, iar mandatul începe vineri, 26 aprilie.

Împuternicirea este o recunoaştere a muncii de poliţie desfăşurată de-a lungul carierei în cadrul IPJ Mehedinţi, dacă ne gândim că de pe funcţia de adjunct al unui inspectorat de gradul al II-lea (IPJ Mehedinţi), merge pe funcţia de inspector şef al unui inspectorat de gradul I (IPJ Arad), funcţie cu grad de chestor.

oprita-romulus2

Comisarul şef Romulus Opriţa a declarat în exclusivitate pentru mhalert.ro că îşi propune să îşi îndeplineacsă misiunea cu succes.

„Este o împuternicire pe postul de inspector şef al IPJ Arad, o funcţie cu responsabilitate, care mă onorează şi mă obligă să-mi duc misiunea la capăt cu succes.”, a spus comsiarul şef Opriţa.

În cadrul IPJ Mehedinţi, comisarul şef Romulus Opriţa a fost şeful Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu Severin în perioada 2001 – 2003, apoi adjunct al Poliţiei Drobeta Turnu Severin în perioada 2003 – 2009, iar din 2009 şi până în prezent a condus Inspectoratul de Poliţie Mehedinţi de pe funcţia de adjunct al inspectorului şef.

Comisarul şef Romulus Opriţa a avut în subordine Serviciile de Poliţie Rutieră şi Ordine Publică, dar şi Poliţia Orşova, Poliţia Vânju Mare şi alte 45 de posturi de poliţie din judeţ, fiind apreciat şi recunoscut în cadrul inspectoratului pentru exigenţa, rigurozitatea, respectul şi seriozitatea pe care le-a impus în rândul poliţiştilor.

Cel mai probabil acestea au fost şi atuurile pe care Opriţa le-a avut pentru a primi împuternicirea la IPJ Arad.

De altfel, colegii din cadrul IPJ Mehedinţi îi regretă plecarea la IPJ Arad.

Pe funcţii superioare celor deţinute, din cadrul IPJ Meheidnţi au plecat de-a lungul timpului chestor de poliţie Doru Dumitrescu, care a ocupat funcţia de adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul IGPR, dar şi chestor şef de poliţie Marian Tutilescu, şef al Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În urmă cu trei zile ambii atât Tutilescu cât şi Dumitrescu au fost numiţi subsecretari de stat în Ministerul Afacerilor Interne, în urma unor decizii semnate de premierul Victor Ponta şi publicate luni în Monitorul Oficial.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top