miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

IPJ MEHEDINŢI: SĂRBĂTORI PASCALE FĂRĂ INCIDENTE

Analizând evenimentele petrecute în ultimele zile, IPJ Mehedinţi afirmă că sărbătorile pascale din acest an sunt cele mai liniştite din ultimii ani.

politie patrula pe strada

Pentru liniştea cetăţenilor, peste 700 de poliţişti au acţionat pe perioada minivacanţei, iar în ultima zi a fost suplimentat numărul poliţiştilor, prin angrenarea mai multor poliţişti de la rutieră, ordine publică şi transporturi.

„Urmare a măsurilor dispuse, numărul faptelor cu violenţă a scăzut semnificativ, la fel şi numărul accidentelor rutiere grave. În minivacanţa din acest an nu s-au înregistrat evenimente deosebite, fiind una dintre cele mai sigure şi liniştite din ultimii ani”

spune Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Conform statisticilor existente, s-a constatat o diminuare semnificativă a faptelor comise cu violenţă. Astfel, a scăzut numărul faptelor de vătămare corporală gravă cu 80%, al infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor cu 100%, al violurilor cu 100 % şi al tâlhăriilor cu același procent de 100%. De asemenea, s-au produs cu 78,5% mai puţine accidente rutiere grave şi, cel mai important, nu a decedat nicio persoană. Totodată, şi numărul răniţilor grav a scăzut cu 66,6%.

Totuşi, oamenii legii au intervenit la 171 de evenimente semnalate prin 112, 32 dintre acestea neconfirmându-se. S-au constatat 43 infracţiuni din care 35 în flagrant şi s-au aplanat 49 de stări conflictuale. În această perioadă, poliţiştii aplicat 996 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 193 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 72 pentru fapte de natură economico-financiară, 673 la O.U.G. 195/2002 privind regimul circulaţiei rutiere (228 pentru depăşirea vitezei legale) şi 58 la alte acte normative. De asemenea, au fost reţinute 21 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 742.390 lei, iar a bunurilor confiscate de  4.158 lei.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top