miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

IPJ MEHEDINTI: ŞEFUL POSTULUI DE POLIŢIE GRUIA A MAI ACCIDENTAT UN BICICLIST. ŞI ATUNCI ERA BĂUT

Agentul şef adjunct Petre Nedelcu, şeful Postului de Poliţie Gruia, a provocat un alt accident cu autospeciala de poliţie, în 2011 când un biciclist a fost uşor rănit şi nu a depus plângere, reprezentanţii IPJ Mehedinţi susţinând că şi atunci s-a aflat sub influenţa băuturilor alcoolice şi a fost  sancţionat disciplinar.

acc 1Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului  Judeţean de Poliţie Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon a declarant vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul IPJ Mehedinţi că şeful Postului de Poliţie Gruia are o vechime de 12 ani în Poliţie.

“Colegul nostru este în Poliţie de 12 ani, mai precis din 3 martie 2001. În 12 ani de zile nu a săvârşit decât o singură abatere disciplinară, în anul 2011, când a fost şef de post la Postul de Poliţie Rogova, atunci când a condus autospeciala de Poliţie pe DN 56 şi a acroşat un biciclist. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că avea o alcoolemie de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Vorbim despre o abatere contravenţională şi nu o faptă de natură penală. La momentul respectiv s-a dispus cercetarea disciplinară conform Ordinului 400 în cadrul unui consiliu de disciplină care a analizat cazul respectiv. Cercetarea disciplinară a fost amânată până la soluţionarea dosarului penal care se afla la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, având în vedere calitatea sa de poliţist. Parchetul a dispus întrucât nu s-a depus plângere penală la vremea respectivă neînceperea urmăririi penale. A fost reluată cerecetarea disciplinară şi a fost sancţionat cu amânarea înaintării în gradul următor pentru o perioadă de un an, a patra sancţiune disciplinară din sancţiunile graduale aplicate de Ordinul Ministrului Sdministraţiei şi Internelor la vremea respectivă.”, a declarat subcomisarul Nicolae Lohon.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi a mai declarat că la sediul instituţiei nu au fost depuse plângeri pentru fapte de corupţie, ci doar două petiţii pentru posibila tergiversare a unor dosare de către şeful de post, care ulterior nu s-au confirmat.

Cu privire la accidentul produs joi seara, în comuna Gruia, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Mehedinţi, comisar Gabriel Lică a declarat că în momentul accidentului, poliţistul se afla singur în autoturismul care aparţine unui cumnat al său.

„Datorită consumului de alcool, acesta a părăsit sensul său de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a lovit acel grup de copii care se afla parţial pe partea carosabilă. Datorită agresiunilor care au avut loc, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, poliţistului i s-au recoltat două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma rezultatului testului efectuat, avea o alcoolemie de 1,60, respectiv 1,45 miligrame alcool în sânge. Se afla în afara orelor de program. Autoturismul pe care îl conducea aparţinea cumnatului său.”, a explicat comisarul Gabriel Lică.

În cursul zilei de vineri în cazul agentului şef adjunct Petre Nedelcu, s-a declanşat cercetarea disciplinară concomitent cu cercetarea penală, cercetarea disciplinară fiind suspendată până când procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi care au preluat cazul vor dispune o soluţie.

Cercetarea disciplinară a poliţistului va fi reluată după pronunţarea procurorilor, în cazul în care poliţistul nu-şi va înainta demisia.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi a mai precizat că poliţistul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, totodată alte trei persoane care l-au agresat imediat după producerea accidentului fiind cercetate pentru tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri, ultraj la poliţist şi distrugere.

Potrivit comisarului Gabriel Lică, poliţistul conducea autospecialele unităţii în timpul aorelor de program, a fost testat la începutul anului atât psihologic, cât şi în privinţa regulilor de circulaţie, dar nu au fost semnalate abateri în cazul său.

În urma accidentului permisul de conducere i s-a reţinut în vederea anulării, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă şi conducere pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Întrebat dacă va fi demis din poliţie, purtătorul de cuvînt al IPJ Mehedinţi a precizat că „teoretic, poate fi demis din Poliţie, după cum precizează Ordinul 400”, însă această măsură se va lua în funcţie de ce va stabili Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, acolo unde poliţistul este audiat la această oră.

Prezent la conferinţa de presă de vineri, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din cadrul IPJ Mehedinţi, agentul- şef principal Iulică Dăogaru, a precizat că „se delimitează de colegii care comit astfel de fapte.”

„Este regretabil ceea ce s-a întâmplat din punctul nostru de vedere al unui poliţist, putea să fie şi un civil, tot faptă deosebit de gravă era, dar când este un poliţist este mult mai deosebit, mai ales că s-a urcat la volan în stare de ebrietate, având o alcoolemnie atât de mare, 1,6.”, a declarat Dăogaru.

La ora transmiterii acestei ştiri agentul şef principal Petre Nedelcu este audiat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi care urmează să stabilească dacă se va dispune măsura reţinerii pentru 24 de ore a poliţistului.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top