luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

ÎŞI VOR PUTEA PLĂTI IMPOZITELE RECICLÂND PET-URI

IMG_8925

Administraţia din comuna Şişeşti surprinde din nou printr-o nouă premieră absolută în Mehedinţi, dacă nu chiar în România. Dacă vor colecta peturi în scopul reciclării şi le vor aduce la primărie, localnicii vor primi bonuri valorice cu care îşi vor putea plăti o parte din taxele locale.

Asemeni localităţilor din ţările civilizate, la Şişeşti, reciclarea peturilor poate aduce venituri oricărui localnic. Decizia a fost posibilă ca urmare a faptului că printr-un proiect European accesat şi câştigat, administraţia locală a achiziţionat o maşină de tocat peturi şi cutii de bere. La scurt timp după ce a fost instalată,  autorităţile locale au şi aprobat în consiliul local o hotărâre avantajoasă atât pentru primărie, dar mai ales pentru sătenii care vor să se implice în activitatea de colectare. “Localnicii care nu vor mai arunca peturile la întâmplare pe malul Coşuştei, sau la cele 40 de containere pe care le avem amplasate pe raza comunei, ci le vor strange şi le vor aduce la depozitul primăriei, vor primi bonuri valorice de 30 de bani pentru kg de peturi colectat. Cu aceşti bani îşi vor putea achita o parte din impozite. Noi vom încasa de la firmele de colectare 70 de bani şi lor le vom da 30 de bani” a declarat pentru MHAlert.ro, primarul comunei Şişeşti, Marian Răducan.  Prin această nouă măsură, Şişeştiul este prima comună din Mehedinţi în care se încearcă colectarea selectivă a deşeurilor şi obţinerea unui profit din acestea.

De curând tot pe un proiect european, primăria a a cumpărat şi o maşină de fabricat brichete. Pentru că la Şişeşti “nimic nu se pierde, totul se transformă” până şi ciulinii care sunt curăţaţi de pe izlazurile comunale sunt puşi la uscat, introduşi în acestă maşină şi sunt obţinute brichete care apoi sunt folosite ca şi combustibil pentru centralele termice de la Primărie, şcoli şi alte instituţii.

Desigur, reţeta acestui success de casă au fost proiectele europene. E bine de ştiut că la Şişeşti, din cele zece proiecte europene depuse, nouă au fost câştigate.

 

Mihai BĂDESCU

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top