vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

ITM MEHEDINŢI A ÎNCHIS ŞANTIERUL DE LA BUICEŞTI: ŞANŢUL UNDE AU MURIT CEI DOI MUNCITORI NU ERA PROTEJAT

Inspectorii de la ITM Mehedinţi au demarat cercetările în cazul evenimentului de muncă soldat cu decesul a doi muncitori, surprinşi de un  mal în timp ce efectuat lucrări într-un şanţ pentru canalizarea satului Buiceşti.

mal de pamant

Potrivit primelor cercetări efectuate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinţi, şanţul în care lucrau cei doi muncitori avea o adâncime de 2,30 metri şi nu existau elemente de sprijinire adecvate.

Şeful ITM Mehedinţi, Nicea Mergeani, spune că s-a luat măsura sistării activităţii pe acest şantier din cauza pericolului pe care îl prezintă acest şanţ neprotejat.

Au fost luate primele declaraţii de la angajator, o firmă de construcţii din Dolj, iar cercetările continuă, iar în funcţie de rezultatul necropsiei ITM Mehedinţi va dispune măsurile legale în acest caz.

Miercuri, 26 noiembrie a.c., la ora 10.29, pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea a două persoane surprinse sub un mal de pământ, pe raza localităţii Buiceşti, comuna Butoieşti.

La faţa locului, s-au deplasat 11 pompieri din cadrul Pichetului Strehaia, care au intervenit, cu o autospecială şi o ambulanţă SMURD, pentru scoaterea celor două persoane, acoperite de pământ.

Una dintre persoane a fost scoasă de pompieri în câteva minute de la sosirea acestora la locul evenimentului, însă, din nefericire, aceasta era decedată. Pentru scoaterea celeilalte persoane, pompierii au făcut eforturi deosebite, aceasta aflându-se la o adâncime de aproximativ 2 m, acoperită de pâmânt.

„Misiunea pompierilor a fost una dificilă, aceştia fiind nevoiţi să-şi ia măsuri de siguranţă, pentru a nu fi surprinşi de malul de pământ. La ora 12.18, echipajele de pompieri, coordonate de către prim-adjunctul inspectorului şef, colonelul Florentin Dragomir, au reuşit să scoată a doua victimă, însă, şi aceasta a fost declarată decedată de către medicul de la SAJ Mehedinţi”, spune Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

Cu toate eforturile pompierilor, cei doi bărbaţi, cu vârste de aproximativ 35 şi 40 de ani, nu au putut fi salvaţi.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top