marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

JURNALIŞTII AU PRIMIT LECŢII PRIVIND ACORDAREA PRIMULUI AJUTOR DE LA POMPIERI

Orice persoană se poate afla, la un moment dat, într-o situaţie dificilă, iar viaţa acesteia ar putea depinde de sprijinul unei alte persoane.

 pompieriDe cele mai multe ori, secundele fac diferenţa între viaţă şi moarte. De aceea, pompierii spun că este bine ca fiecare cetăţean să cunoască tehnicile de acordare a primului-ajutor medical de urgenţă. Până la sosirea forţelor profesioniste, orice persoană poate acorda primul-ajutor medical în caz de urgenţă, numai dacă deţine cunoştinţele necesare.

Astăzi, la sediul Detaşamentului de pompieri Drobeta Turnu Severin, paramedicii SMURD din cadrul ISU „Drobeta” au organizat o instruire a jurnaliştilor din presa locală cu privire la acordarea primului-ajutor medical. Instruirea a fost organizată pe ateliere de lucru, jurnaliştii având ocazia să înveţe cum se aplică tehnicile de resuscitare, în ce situaţii şi cum se face un masaj cardiac. Cunoştinţele acumulate de la pompieri, pe parcursul instruirii, au fost puse şi în practică, astfel încât fiecare jurnalist a avut ocazia să exerseze ceea ce a învăţat.

Activităţile au continuat pe strada Crişan din municipiul Drobeta Turnu Severin, unde, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” a organizat puncte de informare mobile, expoziţii cu tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotare, dar şi activităţi practice de informare preventivă. O tigaie care a luat foc pe aragazul aprins, dar şi metodele de stingere a flăcărilor, au fost unul dintre momentele de atracţie pentru cetăţenii aflaţi în trecere prin zona de promenadă Crişan. Astfel de activităţi vor continua şi în zilele următoare, fiind organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top