duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

JURNALIŞTII ROMÂNI DE PRETUTNDENI SE ÎNTÂLNESC ÎN SERBIA

95285355a7b77efeb279dbbdbe35d85fAstăzi a debutat în localitatea Donji Milanovăţ din Serbia. cea de-a IV-a ediţie a “Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români”, în organizarea FORUMULUI INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI de preturindeni.

La ediţia din acest an, participă peste o sută de jurnalişti români din ţările unde trăiesc comunităţi de români – Serbia, Ungaria, Republica Moldova, Bulgaria, Grecia, Albania  şi Italia..

Printre temele de dezbatere incluse în programul Congresului se regăsesc următoarele: crearea unui sistem coordonat şi rapid de reacţie în chestiuni care viziează încălcarea drepturilor minorităţii româneşti, profesionalizarea presei de limba română din afara graniţelor, identificarea unor soluţii de finanţare/autofinanţare pentru presa din comunităţile româneşti, notează site-ul timoc press.

Evenimentul este organizat cu sprijinul “Institutului Cultural Român”, al “Departamentului pentru Românii de Pretutindeni” şi al “Consiliului Judeţean” Cluj.

La deschiderea oficială a lucrărilor Congresului au participat  prof. univ.dr. Andrei Marga, preşedintele Institutului Cultural Român, Cristian David, ministrul pentru românii de pretutindeni, şi Stejărel Olaru, secretar de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Congresul de anul acesta  se va desfăşura sub genericul Europa-manipulare-minoritate.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top