duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

JURNALIŞTII S-AU ÎNTRECUT CU FURTUNUL ŞI SCARA POMPIERILOR

Astăzi, 10 septembrie a.c., la sediul Detaşamentului de pompieri Drobeta Turnu Severin s-a desfăşurat a doua ediţie a concursului dedicat reprezentanţilor mass-mediei locale, denumit „Jurnalistul Pompier”.

pompieri concurs 2

Concursul a constat în parcurgerea a trei probe practice: „Echiparea cu costum de protecţie şi aparat de respirat ”, „Proba de salvare a unei victime ” şi „Cu apa la punct fix”, probe asemănătoare misiunilor pompierilor în situaţii de urgenţă.

În cadrul primei probe, la semnalul dat de alarmă, jurnaliştii s-au echipat cu costum de protecţie şi cu o mască de gaze, într-un timp foarte scurt. A doua probă a constat în salvarea unei victime surprinse de incendiu, după ce jurnalistul a trebuit să urce pe scara culisabilă cu furtunul cu apă. Proba a treia a constat în acţiunile de stingere a unui incendiu, prin atingerea ţintei cu jetul de apă şi umplerea rezervorului ţintei în timpul cel mai scurt.

Condiţiile de desfăşurare a probelor au fost asemănătoare cu cele în care un pompier pătrunde într-o locuinţă incendiată, având misiunea de a identifica şi evacua o persoană inconştientă, dar şi de a stinge incendiul, ajungând în locuinţă cu ajutorul scării culisabile sau după ce a deblocat uşa.

Pe parcursul desfăşurării competiţiei, toţi jurnaliştii au dat dovadă de interes, implicare şi s-au străduit să obţină cel mai mare punctaj.

Doi reporteri şi un cameraman pe podium

În urma celor trei probe, pe locul I, la fete, s-a clasat jurnalista Critina Panţ, de la  Televiziunea Tele 2, iar la băieţi, locul I a fost câştigat de cameramanul Televiziunii RTS, Alexandru Vîlcănescu, în timp ce locul  II i-a revenit reporterului Televiziunii Datina, Petrişor Trandafir.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top