luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

LA 90 DE ANI A AJUNS SĂ CÂNTĂREASCĂ MAI PUŢIN DE 33 DE KILOGRAME

batranica

O femeie de 90 de ani din Drobeta Turnu Severin a ajuns ţintuită la pat, uitată de cei apropiaţi. Pentru că zile întregi nimeni nu trece pe la ea, femeia a ajuns piele şi os. Acum, cântăreşte mai puţin de 33 de kilograme.

Elena Oprea, o femeie de 90 de ani din Drobeta Turnu-Severin, cântăreşte 33 de kilograme din cauza neglijenţei celor apropiaţi. Condiţiile în care locuieşte bătrâna sunt inumane, iar fiica ei adoptivă se plânge că nu are cu ce să o îngrijească.

mariana răchiteanu„Eu muncesc cu ziua pe la fructe ca să-mi câştig existenţa. Nu am nicio posibilitate, sunt săracă, îmi pare rău de situaţia în care e. Ea m-a crescut dar nu cu acte”, a spus Mariana Răchiteanu, fiica nelegitimă. „Nu am servici, nu am cu ce să o întreţin, doar din ce muncesc şi eu cu ziua. Am mai dat-o cu alifie. Căldură nu a avut fiindcă are datorii, caloriferele sunt defecte”, a spus şi fiul acesteia, Marian Răchiteanu.

Vecinii de la bloc povestesc că bătrâna a muncit toată viaţa ca menajeră la doctori, avocaţi şi alte persoane importante din Turnu Severin, dar fără carte de muncă. Aşa a ajuns acum, la bătrâneţe să nu aibă pensie. „A fost femeie vrednică, a muncit ca menajeră dar acum săraca trăieşte vai de mama ei. Ar trebui ca autorităţile să se implice, să nu o lase să moară ca un câine în casă”, a spus un vecin al bătrânei de pe strada Brâncoveanu.

Pe lângă faptul că face foamea cu zilele, bătrâna a îndurat şi gerul cumplit de peste iarnă pentru că are datorii de peste 20.000 de lei la căldură. Ea nu are pensie, iar de când este ţintuită la pat nu mai primeşte nici ajutor social pentru că nimeni nu au mers să-i depună actele la primărie.

„Are o fiică care a fost crescută de această bătrână şi acum câteva luni s-a prezentat la noi, a fost consiliată în vederea alina lunguleasaîntocmirii unei documentaţii necesare pentru a-i acorda servicii sociale, în principiu cantină şi nu a mai apărut, nu a mai venit, nu s-a mai întorc nici cu acte, nici să ne anunţe că nu s emai poate ocupa de bătrână. După externarea din spital şi am consilit-o încă o dată şi am rugat-o să ne aducă o copie după buletin să putem face noi demersurile să-i acordăm aceste servicii sociale când bătrâna va fi externată. O să-i propunem şi instituţionalizarea în centrul nostru de bătrâni de la Gura Văii”, a declarat Alina Lunguleasa, şef birou asistenţă socială din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin.
Deşi are răni adânci pe coapse, bătrâna nu a fost văzută niciodată de un medic.

Bătrâna a fost luată de o salvare chemată de jurnalişti şi transportată la spital.

„A fost o solicitare pentru o persoană, în vârstă de 90 de ani. Ajuns la faţa locului, echipajul medical de urgenţă cu asistent a constatat o stare generală alterată, o pacientă în stare de caşexie, cu multiple escale şi plăgi multiple suprainfectate. Trăia am înţeles în condiţii inumane”

a declarat Aurelia Veropaeff, director adjunct SJA Mehedinţi.

După ce va fi externată, bătrâna va ajunge cel mai probabil într-un azil.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top