luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

LA EXAMENUL DE TITULARIZARE ÎN MEHEDINŢI AU ABSENTAT 118 CANDIDAŢI

Peste 500 de candidaţi au trecut astăzi prin emoţiile examenului de titularizare în judeţul Mehedinţi. Potrivit primelor date, la examen se înscriseseră 661 de candidaţi, însă astăzi, au intrat în sălile de concurs cu 118 candidaţi mai puţini.

titularizare mh

Iniţial, în luna aprilie şi-au depus dosarele de înscriere pentru acest examen 835 de persoane, însă o parte din ei nu au susţinut probele anterioare examenului de titularizare. Alţii, nu s-au prezentat astăzi la concurs, astfel că din cei 835 de candidaţi au dat examenul numai 543 de profesori.

„La Centrul de examen „Decebal” din judeţul Mehedinţi pentru concursul de titularizare, sesiunea iulie 2013, au fost  înscrişi 661 de candidaţi din cei 835 din baza de date a judeţului Mehedinţi care şi-au depus dosarele în aprilie. Doar cei 661 şi-au făcut inspecţiile şcolare sau probe practice, adică au putut să participe azi la proba scrisă. Dintre aceştia 118 au absentat. Pe parcursul celor patru ore de concurs s-au mai retras candidaţi şi am avut şi cazuri de candidaţi eliminaţi din examen”, a declarat Florin Ghiocel, inspector şcolar de specialitate pentru managementul resurselor umane din cadrul IŞJ Mehedinţi.

Cei mai mulţi candidaţi au fost pentru posturile de învăţător, educator,  catedra de limba şi literatura română, educaţie fizică şi sport , limba engleză.

Candidaţii au început să iasă din sala de examen după ora 13,00, dar au fost şi cazuri când au părăsit sala în primele minute după ora de start. Pentru foarte mulţi dintre ei subiectele au fost dificile şi nu se aşteaptă la note mari.

“A fost destul de greu. Eu pentru învăţător mă aşteptam să fie şi limbă şi literatură română, dar a fost mai mult metodică. Eu mă gândesc că un învăţător trebuie să ştie şi literatură şi gramatică, nu doar metodică”, a spus o doamnă , destul de supărată. “M-am pregătit, dar le ce ne dete nu mă aşteptam. Acum aşteptăm rezultatele, eu doresc să mă titularizez la Gura Motrului la limba şi literatura română”, a spus o altă candidată.

Pentru alţi candidaţi, subiectele au fost abordabile. “Rămâne să vedem ce am făcut, nu pot să mă pronunţ. M-am pregătit cam două săptămâni, nu am avut timp că am avut şi alte examene. Subiectele au fost uşoare, m-am descurcat”, a spus o doamnă profesoară care a susţinut examenul la mecanică. “Am dat examen la terapie educaţională complexă şi integrată, subiectele au fost pe nivelul specialităţii. Un cadru didactic care nu ştie ce e terapia complexă şi integrată n-are ce căuta în învăţământ. A fost un subiect abordabil, cine nu a lucrat nu ştie”, a spus o altă doamnă din comuna Branişte.

Dar emoţiile nu au fost doar pentru candidaţi, ci şi pentru rudele şi prietenii acestora care au stat neclintiţi ore bune în faţa Liceului Decebal pentru a aştepta persoanele dragi să iasă de la examen.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top