marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

LA HALÂNGA AU FOST AMPLASATE MAI MULTE “COCOAŞE” PENTRU LIMITAREA VITEZEI

Autorităţile locale au instalat astăzi în dreptul Liceului de la Halânga dispozitive de limitare a vitezei şi benzi rezonatoare, după ce la începutul acestei săptămâni un elev a fost spulberat pe trecerea de pietoni de un şofer imprudent.

halanga

În vecinătatea trecerii de pietoni, angajaţii de la Secţia Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin au instalat acele cocoaşe, cum le numesc şoferii, care practic în obligă pe conducătorii auto să micşoreze viteza de deplasare. Totodată, s-au trasat şi succesiuni de benzi rezonatoare cu acelaşi scop preventiv. Poate dacă în 2011, când a avut loc ultimul accident mortal în această zonă s-ar fi luat aceste măsuri, viaţa lui Adrian ar fi fost salvată.

„Noi cei de la Drumuri Naţionale am respectat întocmai cartea tehnică a drumurilor, adică presemnalizare, semnalizare atenţionare şi marcaj pietonal. Sunt toate indicatoarele care trebuiau să fie la faţa locului. Într-adevăr este o măsură benefică aceea de instalare a cocoaşelor, cum se numesc în termeni populari, fiindcă îi fac pe conducătorii auto să reducă viteza, dar nu le puteam pune decât în condiţia în care suntem solicitaţi să facem acest lucru. Îmi pare rău de cele întâmplate şi sper să nu mai aibă loc astfel de accidente”, a precizat Cornel Folescu, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Turnu Severin.

Lucrările de semnalizare au fost executate sub directa supraveghere a poliţiştilor de la Serviciul Poliţiei Rutiere Mehedinţi.

„Pe Drumul Naţional 67, în faţa Liceului Agroindustrial se execută semnalizări de marcare, de refacere a marcajelor orizontale şi a semnalizării verticale. Este o măsură suplimentară de a marca această trecere de pietoni prin aceste praguri de limitare a vitezei , o măsură pe care am luat-o împreună cu Consiliul Judeţean Mehedinţi. Măsura s-a luat în urma accidentului care s-a produs aici, activitatea va continua şi pe celalte drumuri naţionale, unde sunt unităţi de învăţământ amplasate direct la drumul naţional, în speţă Butoieşti, Broşteni, Rogova, Tâmna”, a precizat comisarul şef Gabriel Lică, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi.

Oamenii legii spun însă toate aceste măsuri suplimentare nu pot schimba situaţia foarte mult dacă şoferii nu înţeleg să respecte normele de circulaţie, care spun clar că în preajma unei unităţi şcolare există obligaţia de a încetini viteza.

halanga 1La faţa locului au fost prezenţi şi părinţii lui Adrian Mazăre. Îndureraţi, după ce joi aceştia şi-au îngropat fiul de numai 15 ani, au mulţumit autorităţilor că s-au luat aceste măsuri suplimentare, astfel ca în zonă să nu mai aibă loc accidente de circulaţie.

„Eu sper ca în această zonă acum după ce s-au luat aceste măsuri să nu se mai întâmple astfel de accidente. (…) Cel care l-a omorât pe copilaşul meu a venit (n.r. joi, la înmormântare) cu o coroană, a a mers şi el până la biserică şi de acolo a plecat. Regretă enorm ceea ce s-a întâmplat, dar nu avem ce face acum. Nu ştiu o fi adormit, în loc să apese frâna a accelerat, regretă enorm ceea ce a făcut, dar timpul nu-l mai putem da înapoi. Dacă aşa a fost dat de la Dumnezeu de sus să-l ia”, a spus Viorel Mazăre, tatăl elevului ucis pe trecerea de pietoni. În memoria lui Adrian, angajaţii de la Drumuri Naţionale Turnu Severin au montat şi o cruce, care să alătură celorlalte trei amplasate în zonă pentru că patru persoane şi-au pierdut viaţa de-a lungul anilor în acest loc blestemat. Sângele care a curs din trupul firav al lui Adrian, zdrobit de maşina ucigaşă, nu s-a şters nici acum de pe carosabilul Drumului Naţional 67.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top