joi , 2 decembrie 2021
NEWS ALERT

LAMPIOANE LA SĂRBĂTOAREA PNL

Tinerii liberali din Mehedinţi au sărbătorit Ziua PNL lansând 138 de lampioane în zona de promenadă Crişan, fiecare simbolizând câte un an de existenţă a partidului. Lampioanele au fost lansate vineri seara, imediat după lăsarea întunericului, momentul fiind unul cu emoţii, mai ales că fiecare şi-a dorit ca lampioanele sale să ajungă cât mai sus.

POZA PNL1La evenimentul organizat vineri seara, la Drobeta Turnu Severin, au participat zeci de membri ai Organizaţiei de Tineret PNL Mehedinţi.

Preşedintele Organizaţiei TNL Mehedinţi, Mihai Caliţoiu a declarat că evenimentul este la prima ediţie, dar că îşi doreşte să devină o tradiţie.

„Cu ocazia zilei Partidului Naţional Liberal, împlinim 138 de ani şi noi, tineretul liberal ne-am gândit să marcăm şi noi această zi în Mehedinţi. Am făcut o acţiune prin care am prezentat printr-un pliant şi carte poştală cele mai mari realizări ale Partidului Naţional Liberal de-a lungul celor 138 de ani de existenţă – reforma agrară, Marea Unire, votul universal în Parlament. Încă de la început, partidul nostru a îmbrăţişat ideile inovatoare şi a dezvoltat România.Tocmai acesta este şi sloganul nostru la nivel naţional: „TNL dezvoltă România.”, a spus Mihai Caliţoiu.

Preşedinte Clubul Studenţilor Liberali Mehedinţi, Adrian Beţiu a declarat că tocmai istoria partidului l-a determinat să se înscrie în PNL.

„Am venit în Partidul Naţional Liberal deoarece cred în această doctrină. Am venit în PNL după o lecţie de istorie în clasa a X-a. M-a marcat foarte mult faptul că adevăraţii liberali, în peRioada postbelică au luptat pentru libertarea noastră. Prin prisma acestui fapt am ales să vin în PNL în 2006.”, a spus Adrian Beţiu.

În cadrul Organizaţiei de Tineret Mehedinţi s-a format şi un club al elevilor, care i-a strâns pe cei mai mici membri şi care au fost şi ei prezenţi la manifestarea organizată de Ziua PNL.

Partidul Naţional Liberal a fost fondat în 24 mai 1875, când un grup de liberali, I.C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G Golescu, Gheorghe Vernescu şi Tache Athanasiu au pus bazele formaţiunii.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top