vineri , 5 iunie 2020
NEWS ALERT

LEGEA IRIGAȚIILOR SE ÎNTOARCE ÎN PLEN

Președintele Camerei Agricole Naționale, Cornel Stroescu a declarat marți, că Legea irigațiilor, cea care nu a putut fi adoptată săptămâna trecută neîntrunind numărului de voturi necesare, se întoarce în plen, ministrul Agriculturii fiind cel care a solicitat Parlamentului să fie reinstrodusă în Comisie.

12003971_973236569386988_5896855756315352066_n

Cornel Stroescu a declarat în urma întâlnirii de la Ministerul Agriculturii la care a participat marți, că legea irigațiilor ar urma să ajungă în plen în zilele următoare sau cel mai târziu săptămâna viitoare.

”Legea irigațiilor a trecut de comisii și avem promisiunea că cel mai târziu săptămâna viitoare se întoarce în plen. Îi mulțumim în acest sens ministrului Daniel Constantin că a susținut acest proiect și totodată, a susținut importanța ca el să fie finanțat. Nu este un semnal bun doar pentru fermieri, ci și pentru economia țării, semnalul dat astăzi de ministrul Constantin. Legea irigațiilor este vitală pentru noi toți și sper ca acest lucru să îl înțeleagă și parlamentarii săptămâna.”, a declarat președintele Camerei Agricole Naționale, Cornel Stroescu.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a trecut prin Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor proiectul Ordonanţei nr. 4/2015 referitoare la angajarea a 995 de persoane la ANIF şi care cuprinde toate prevederile proiectului de lege privind infrastructura de îmbunătăţiri funciare.

”Vestea bună pe care am să o transmit astăzi este că am reuşit să identificăm o soluţie şi am pus-o în aplicare (pentru problema irigaţiilor – n.r.). Fiind lege organică nu puteam veni cu ea încă odată, nu puteam să dăm o ordonanţă de urgenţă, fiind vorbim de schimbarea regimului de proprietate şi nu se poate face prin ordonanţă ci numai prin proiect de lege. Aveam în Parlament legea de aprobare a Ordonaţei 4 pe care Guvernul a emis-o în acest an şi pe care reangajăm la ANIF 995 de oameni, din ce 3.500 pe care Guvernarea precedentă i-a dat afară.”, le-a transmis Daniel Constantin fermierilor, potrivit agrointel.ro.

Legea irigațiilor trebuie să treacă în regim de urgență, astfel încât bugetul pentru demararea reabilitării sistemului principal de irigații să poată fi inclus în Legea Bugetului pe 2016. (O.M.)

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top