sâmbătă , 29 ianuarie 2022
NEWS ALERT

LIDER DE SINDICAT: „Activele Hidroelectrica, vândute la preţuri subevaluate”

Liderul Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu susţine că Hidroelectrica va scoate la vânzare zeci de vile de protocol, apartamente în acre locuiesc angajaţii, companiei, suprafeţe importante de teren şi microhidrocentrale care ar urma să fie cumpărate de apropiaţi ai administratorului judiciar, Remus Borza, la preţuri subevaluate.

cristinel popescuDin cele relatate de preşedintele Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu, miercuri, într-o conferinţă de presă, reiese că Hidroelectrica ar urma să scoată la vânzare un număr de 600 de apartamente în care locuiesc angajaţi ai companiei, 40 de sedii ale Hidroelectrica, 22 de case de protocol şi 200 000 de metri pătraţi de teren.

“Pentru toate acestea, Remus Borza speră să obţină 50 milioane de euro. Este evident, că în momentul în care anunţi ca preţ de strigare această sumă, aşa cum ştiţi, atunci când se vând active aflate în situaţia de insolvenţă, preţul scade şi probabil că el va scădea cu cel puţin 25% dacă nu mai bine, ceea ce însemană că cei care trebuie, cei care sunt pregătiţi şi cei care ştiu vor cumpăra cele 40 de sedii, vor cumpăra casele şi vilele de protocol, vor cumpăra cei peste 200 000 de metri pătraţi de teren.(…) Pentru acestea se vor bate, cel mai probabil, indivizi pe care nu ştiu dacă îi vom afla vreodată dar care fac parte, probabil, din cei apropiaţi grupării de interese în care se află şi Remus Borza.”, a declarat Cristinel Popescu.

Sindicalistul a mai spus că multe dintre vilele de protocol ale Hidroelectrica se află în zone montane, compania investind anual în aceste spaţii, de-a lungul timpului, astfel încât ar putea fi catalogate la un nivel turistic de trei stele.

Totodată, Popescu susţine că Remus Borza urmează să vândă la preţuri mici şi mai multe microhidrocentrale care, fiind purtătoare de certificate verzi, vor aduce venituri de 15-20 milioane de euro annual celor care le vor cumpăra.

Anunţul de vânzare a microhidrocentralelor a fost postat pe site-ul Hidroelectrica, licitaţia urmând să aibă loc în perioada 15-18 septembrie.

hidroelectrica

“Pe site-ul Hidroelectrica apare scris mare, de tot <<lichidare de stoc la MHC- uri>>. Dacă ajungi să vinzi centralele hidro la lichidare de stocuri şi să mai şi anunţi sub aceasta formă acestă vânzare, este evident la ce preţuri se vor vinde aceste microhidrocentrale.

Ele sunt toate purtătoare de certificate verzi, iar un certificat verde se vinde la 40-50 de euro pe MgWatt/h produs şi vândut. Anul acesta, pe primele cinci luni, Hidroelectrica a încasat între şase şi opt milioane de euro, referindu-mă la aceste certificate verzi, ceea ce însemană că cei care vor pune mâna pe aceste MHC-uri, vor avea în buzunar 6-8 milioane de euro pe cinci luni de zile, 15-20 milioane de euro anual.”, a conchis Cristinel Popescu.

În cadrul conferinţei de presă susţinută miercuri la Drobeta Turnu Severin, Cristinel Popescu a anunţat totodată, că începând cu data de 11 august 2014, i s-a desfăcut contractul de muncă din cadrul Hidroserv Porţile de Fier, pentru absentare nemotivată de la locul de muncă. Popescu consideră măsura drept una abuzivă, întrucât se suspendase din funcţie şi o pune pe seama faptului că devenise “incomod” prin declaraţiile publice pe care le-a făcut de-a lungul timpului la adresa administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top