luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

LIDERII LOCALI AI PNL VOR JUDEŢUL MEHEDINŢI ÎN REGIUNEA DE VEST

Senatorul Iosif Secăşan şi vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, ambii membri marcanţi ai organizaţiei locale a PNL, susţin că este benefică alipirea judeţului Mehedinţi la Regiunea Vest, alături de Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

harta“Cele zece viitoare regiuni prezentate de cabinetul Ponta sunt oportune şi adecvate. În Regiunea Vest, dacă Hunedoara ar merge cu Alba şi Sibiu, alipirea Mehedinţiului în viitoarea structură de vest e benefică, pentru a realiza un echilibru demografic, în speranţa dezvoltării regionale. O bună parte, de altfel, din mehedinţeni sunt bănăţeni. Şi ceea ce este mai important, se poate astfel dezvolta cu succes strategia Dunării, de care avem cu toţii nevoie”’, a declarat joi, pentru AGERPRES, senatorul Iosif Secăşan.

La rândul său, Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a subliniat că din vest a plecat singurul proiect de regionalizare, realizat de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, alături de reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Vest.

“Hunedoara nu a fost a Banatului, niciodată. Dar, mă surprind neplăcut declaraţiile lui Adrian Duicu, preşedintele CJ Mehedinţi, care, de altfel, e din Topleţ, iar tatăl său e chiar viceprimar în comuna cărăşeană, de mai multe mandate. Noi am ţinut ca regiunea Banat să înceapă de la bornă, după Orşova. Intervenţia lui Duicu e hilară. Poate îi e teamă de notorietatea oamenilor politici din vest, pentru că altă explicaţie pentru declaraţia lui nu văd”, a afirmat Ionesie Ghiorghioni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a declarat recent că judeţul pe care îl reprezintă nu are ce căuta în Banat şi ar trebui să rămână în zona de influenţă a regiunii istorice Oltenia.

Şi preşedintele în exerciţiu al Consiliului Regional de Dezvoltare Vest, Sorin Frunzăverde, preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin a afirmat zilele trecut că Mehedinţiul ar trebui să facă parte din Regiunea Vest, alături de Timiş, Arad şi Caraş-Severin.

De aceeaşi părere este şi deputatul UNPR de Caraş-Severin, Ion Tabugan.

“Urmare a prezentării noii variante a regionalizării, în calitatea mea de deputat, aflat la al doilea mandat în circumscripţia electorală nr. 11 Caraş-Severin, colegiul uninominal 3 – limitrof judeţului Mehedinţi şi care include Clisura Dunării, zona Băile Herculane şi Valea Almăjului, vreau să spun că includerea judeţului Mehedinţi în Regiunea Vest, alături de Arad, Caraş-Severin şi Timiş mi s-ar părea firească, datorită faptului că istoria a fost nedreaptă cu Banatul şi aproape 40% din judeţul Mehedinţi aparţine Banatului, mai exact de la halta Vîrciorova, cu toată Clisura Dunării”, a declarat parlamentarul UNPR.

El mai consideră că dacă judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi ar face parte din aceeaşi regiune s-ar putea valorifica mai bine Parcul Naţional Porţile de Fier I şi Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei.

Corina Macavei

Pe aceeaşi temă

SORIN FRUNZĂVERDE: ESTE NATURAL CA JUDEŢUL MEHEDINŢI SĂ FIE ÎN REGIUNEA VEST

SORIN GRINDEANU (PSD): PROPUNEREA LUI FRUNZĂVERDE PRIVIND REGIONALIZAREA TREBUIE LUATĂ ÎN CALCUL

loading...


Un Comentariu

  1. Explicati-i logic in timpul liber, aceasta varianta si tradatorului Duicu. Ana si Ion Duicu pot fi mandri de un astfel de copil ciudat???. Anomalia majora pentru noi cei normali , nu si pentru el , este ca MH apartine de Oltenia si nu ar avea nici o legatura cu Banatul. Zona Orsova apartine de Banat , pacat ca esti atat de …cum sa-ti spun … Colegii si prietenii mei din Toplet ar putea sa te defineasca mai bine.Iti sugerez a fi mai atent – competenta macar istorica sa te domine- in privinta teritoriului banatean Orsova , anexat la MH in 1968. Ai auzit de Varciorova sau raul Bahna ?. Prin afirmatiile idioate facute in privinta regionalizarii, demonstrezi ca nici macar cu oltenii nu te-ai pus de acord. Tu discuti cu personaje gen Dragnea care habar nu au de granita istorica, culturala, traditionala Banat -Oltenia . Voi discutati eventual de granite PH-DB, GR-CL, CT-TL etc. Aici in zona Orsova , istoria te obliga a nu mai face gafe si a nu mai exprima pareri false … doar personale. Sper ca viitorul apropiat sa-ti infirme ineptiile.

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top