marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

LUMINA SFÂNTĂ AJUNGE ŞI LA SEVERIN

Credincioşii sunt aşteptaţi să participe la slujba de Înviere ce va fi oficiată la miezul nopţii de sâmbătă spre dumincă în toate bisericile din Mehedinţi. La Catedrala Episcopală, slujba va fi oficiată de Prea Sfinţitul Episcop Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

lumina.sfantaÎn noaptea Învierii, Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă la Catedrala Episcopală în jurul orei 23.00 de o delegaţie de preoţi de la Centrul Eparhial.

De asemenea, toţi preoţii din municipiu vor primi Sfânta Lumină pe care o vor dărui credincioşilor la Slujba de Înviere.

Lumina Sfântă este considerată de creștinii ortodocși a fi o minune care se întâmplă în fiecare an la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în Sâmbata Mare, ziua dinaintea Paștelui Ortodox.

Mulți o consideră cea mai veche atestată minune anuală a lumii creștine. A fost documentată consecvent din 1106, mențiunile anterioare fiind sporadice.

Ceremonia coborârii sfintei lumini este transmisă în fiecare an în direct în Grecia, Rusia, Ucraina, România, Belarus, Bulgaria, Georgia, Cipru, Liban și alte țări ortodoxe.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top