miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

LUNI SE DA STARTUL SIMULARILOR PENTRU EXAMENUL DE EVALUARE NATIONALA

Elevii din anii terminali intră, începând de luni, în febra examenelor. Mai exact, cei care termină anul acesta clasa a VIII-a vor da, luni şi marţi, simularea examenului de Capacitate (Evaluare Naţională), iar săptămâna viitoare vine rândul celor care sunt acum clasa a XI-a şi a XII-a să dea simularea pentru Bacalaureant.

elevi

Concret, luni la ora 8.30 toţi elevii claselor a VIII-a trebuie să fie prezenţi în clase, urmând ca la ora 9.00 să primească subiectele.

La proba de limba Română, pe care o susţin luni elevii, sunt câteva noutăţi care au apărut anul acesta în programă, însă nu toate se regăsesc la simulare. Principalele noutăţi sunt romanul, balada, doina şi genul dramatic, în timp ce noutatea la gramatică o reprezintă condiţionala, concesiva şi consecutiva.

Regulile din sala de examen

Potrivit metodologiei de organizare, elevii care participă la simulare nu pot intra în sălile de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, însemnări sau rezumate care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu ghiozdane sau poşete. De asemenea, elevii nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile sau căşti audio. Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Marţi are loc simularea la Matematică

Simularea Evaluării Naţionale va continua marţi cu proba de la Matematică. Pentru testarea de marţi, elevii de clasa a VIII-a trebuie să pregătească cinci capitole, potrivit listei de conţinuturi pentru simularea Evaluării Naţionale, publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). Astfel, elevii au de învăţat din Capitolul Algebric, rapoarte de numere reale reprezentate prin litere, simplificare, operaţii cu rapoarte (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere cu exponent număr întreg).

De asemenea, trebuie să ştie Capitolul Funcţii, iar din Capitolul Ecuaţii, inecuaţii şi sisteme de ecuaţii, trebuie să ştie rezolvarea în RxR a sistemelor de ecuaţii şi probleme cu caracter aplicativ, care se rezolvă cu ajutorul sistemelor de ecuaţii. În continuare, din Capitolul Punctul, dreapta, planul, elevii trebuie să ştie calculul unor distanţe în interiorul corpurilor studiate. Nu în ultimul rând, elevii trebuie să ştie desfăşurări, aria laterală, aria totală şi volumul din Capitolul Corpuri Geometrice.

După proba de la matematică, miercuri, se va susţine proba de limbă maternă pentru cei care nu sunt vorbitori nativi de română. La vară, Evaluarea Naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele din anul şcolar trecut, probele urmând să fie susţinute în perioada 22-24 iunie.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top