miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

MÂINE SE SEMNEAZĂ CONTRACTUL DE FINANŢARE PENTRU PÂRTIA DE SCHI DE LA BAIA DE ARAMĂ

Mâine se semnează la Consiliul Judeţean Mehedinţi contractul de finanţare pentru realizarea pârtiei de schi de la Baia de Aramă, în prezenţa vicepremierului Liviu Dragnea. Proiectul are o valoare de 2,5 milioane de euro.

primarMicul orăşel din zona de munte a judeţului Mehedinţi, Baia de Aramă, are toate şansele să devină în scurt timp un punct de atracţie pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Primăria oraşului a reuşit  să atragă fonduri europene pentru amenajarea unei piste de schi în zona Dealul Mare. Proiectul a trecut prin toate furcile caudine şi astăzi se semnează la Drobeta Turnu Severin contractul de finanţare.. „Este un proiect foarte important pentru că pista de schi va fi deschisă pe tot parcursul anului, am gândit o activitate continuă, pentru ca turiştii să nu depindă de zăpadă vom avea o pârtie artificială pe timp de vară şi o pârtie pe timp de iarnă. Vom avea, de asemenea, un patinoar modern şi o piscină foarte bine gândită pentru a satisface întreaga zonă şi oraşul Baia de Aramă”, a precizat primarul oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu. Deja, şi-au manifestat intenţia de a construi pensiuni şi cabane în zonă mai mulţi investitori, arhitecţii Primăriei Baia de Aramă punând la punct în aceste zile PUZ-ul localităţii. Cred că vom ave 2 hoteluri, 16 pensiuni şi circa 20 de cabane, terenurile sunt ale Primăriei ţi vor fi date spre concesiune, dumnealor urmând să alegă modalitatea de construire, fie pe fonduri proprii fie cu fonduri europene. Avem o zonă virgină, acum totul depinde noi, cum vom construi”, a declarat primarul de la Baia de Aramă.

Pârtie artificială de 2795 mp

Potrivit proiectului, la Baia de Aramă se va amenaja o pârtie artificială (2795,00 mp), care va avea 3 linii de coborâre (începători, mediu avansaţi şi avansaţi), o zonă de start şi bandă transportoare, un imobil pentru pârtia artificială (recepţie, zonă de vestiare, depozit echipamente, grup sanitar, cabinet medical pentru acordarea primului ajutor ş.a.), o piscină pe 2 nivele cu cascadă între ele. De asemenea, se va amenaja o pârtie de zăpadă (lungime de 625 m dotată cu instalaţie teleschi, instalaţie de nocturnă, plase de protecţie pentru schiori şi echipamente aferente) şi un patinoar în suprafaţă de 300 mp (suprafaţă gheaţă) dotat cu instalaţie de nocturnă.  “Pârtia de schi va putea fi folosită pe întreaga perioadă a anului, deoarece va fi dotată şi cu covor artificial de zăpadă roşu, care poate fi folosit în toate celelalte anotimpuri, nu doar iarna, astfel  va putea fi accesibilă în orice perioadă a anului, nepierzându-se din potenţialul turistic. Pentru mine este singurul proiect cu care vreau să mă mândresc şi pentru care am venit la Primăria Baia de Aramă. Pentru ca această zonă să se dezvolte într-un timp cât mai scurt, acesta era singurul obiectiv capabil să schimbe în bine oraşul Baia de Aramă”, a mai spus primarul Dunărinţu.

UE contribuie cu 50 la sută

Proiectul va fi finanţat din fonduri structurale în proporţie de 50 la sută prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară  5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.2 – “Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”. Valoarea proiectului este de 2,5 milioane de euro.  Practic, prin acest proiect se vor crea noi locuri de muncă, dar şi posibilitatea de dezvoltare a zonei, prin înfiinţarea de pensiuni turistice şi comercializarea produselor obţinute din grădina proprie a  fermierilor, prin creşterea numărului de turişti în zonă, mărindu-se astfel piaţa de desfacere şi atragerea mai multor investitori. Lucrările la pârtia de schi vor începe în primăvara anului 2014 şi au ca termen de finalizare iunie 2015.

Corina Macavei

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top