miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

MANIFESTĂRILE DE ZIUA IMNULUI, O CORVOADĂ PENTRU ORGANIZATORI

Manifestări organizate în grabă şi de toată jena la Turnu Severin de Ziua Imnului. Organizatorii, Garnizoana Drobeta Turnu Severin, Prefectura Mehedinţi, Consiliul Judeţean Mehedinţi nu au respectat întregul ceremonial.

ziua imnului

Potrivit programului, manifestările ar fi trebuit să dureze 45 de minute, asta însă pe hârtie. În realitate tot programul nu a ţinut decât 15 minute, iar organizarea a lăsat de dorit.

Că imnul naţional a fost intonat playback nu a mai surprins pe nimeni fiindcă şi în anii trecuţi la fel s-a întâmplat, deşi spre amuzamentul trecătorilor, membrii fanfarei încercau din răsputeri să facă pe artiştii.

Una peste alta, după slujba religioasă, a urmat discursul prefectului de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, după care trebuia să aibă loc – aşa cum prevede ceremonialul militar – retragerea forţelor militare şi de ordine publică prezente la faţa locului prin defilare şi prezentarea drapelului pentru onor. Nu s-a mai întâmplat asta, manifestările încheindu-se brusc spre nedumerirea asistenţei.

Impresia generală a fost că acest eveniment a fost un fel de corvoadă, o sarcină care trebuia îndeplinită, bifată.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top