miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

MARCAJE SPECIALE PENTRU NEVĂZĂTORI, LA DROBETA TURNU SEVERIN

Nevăzătorii au de astăzi, în mai multe staţii de autobuz şi intersecţii din Drobeta Turnu Severin, marcaje speciale, menite să le înlesnească accesul în mijloacele de transport în comun şi traversarea străzii.

_DSC0960

Marcajele destinate nevăzătorilor se montează pentru început în nouă staţii de autobuz şi 11 intersecţii, măsura făcând parte dintr-un proiect pilot, demarat de Primăria Drobeta Turnu Severin.

_DSC0959

Potrivit reprezentantului constructorului care montează benzile rezonatoare zilele acestea în oraş, Valeriu Imbri, marcajele sunt confecţionate dintr-un material special, care îi ajută pe nevăzători să se orienteze în trafic, cu ajutorul bastonului, acestea având denivelări.

„Am început în data de 24 septembrie montarea benzilor. Este un marcaj pentru a găsi direcţia în staţia de autobuz, de către nevăzători, să-i ajute să urce în autobuz. Se vor monta şi în intersecţii, înainte de trecerile de pietoni, pe trotuar, tot pentru a le fi mai uşor să găsească direcţia spre trecerile de pietoni. Benzile sunt făcute dintr-un material special, cu denivelări, care se lipesc cu o vopsea specială.”, a declarat Valeriu Imbri.

În Drobeta Turnu Severin, nevăzătorii nu beneficiau până acum de alte facilităţi decât cele acordate de lege, astfel că municipalitatea intenţionează să extindă proiectul în mai multe zone ale oraşului, dacă benzile rezonatoare le vor fi utile persoanelor cu deficienţe de vedere.

„Avem nouă staţii de autobuz pe care le marcăm şi 11 intersecţii din oraş, în care vom interveni. Este un proiect de aproape 100 000 lei plus TVA. Sperăm ca prin acest proiect să îi sprijinim pe cei care nu văd şi au probleme.”, a declarat miercuri, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Potrivit edilului, dacă îşi va dovedi eficienţa, proiectul poate fi extins şi la semafoare, unde se pot monta indicatoare acustice care să ajute persoanele cu deficienţe de vedere să traverseze strada în siguranţă.

Conform statisticilor, în judeţul Mehedinţi, sunt înregistrate 4000 de persoane cu deficienţe de vedere.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top