marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

MĂRCULESCU, PDL: „Taxele şi impozitele locale, diminuate pentru cei care nu beneficiază de confort urban minimal.”

Secretarul general al PDL Mehedinţi şi totodată consilier local al municipiului Drobeta Turnu Severin, Dumitru Mărculescu, a declarat în cadrul conferinţei de presă susţinută vineri la sediul PDL Mehedinţi că în condiţiile în care locuitorii din zonele limitrofe ale oraşului nu beneficiază de asfalt, trotuare, apă curentă şi  canalizare, atunci aceştia ar trebui să aibă impozite mai mici.

DUMITRU MARCULESCU

„Noi o să facem ca o soluţie până la urmă disperată dar şi corectă faţă de contribuabili, un proiect de hotărâre prin care vom propune să diminuăm taxele şi impozitele locale pentru zonele care nu beneficiază de aceste utilităţi şi de acest confort urban minimal.”, a declarat Dumitru Mărculescu.

BICICLIŞTI FĂRĂ PISTE

Un alt proiect de hotărâre pe care PDL vrea să îl promoveze se referă la marcarea zonelor de circulaţie pentru biciclişti în Turnu Severin, municipiul neavând la momentul actual niciun metru de pistă pentru biciclişti.

„Creşte numărul persoanelor care folosesc acest mod de deplasare. Mai mult decât atât, l-am văzut inclusiv pe domnul primar mergând pe bicicletă şi ne bucurăm de acest lucru.”

Consilierii PDL propun ca municipalitatea împreună cu Poliţia Rutieră să marcheze zone speciale pentru biciclişti în zonele în care trotuarele sau asfaltul permite acest lucru.”, a mai spus secretarul general al PDL Mhedinţi, Dumitru Mărculescu.

Şi totuşi, proiectele PDL , de la piste de biciclişti şi până la înfiinţarea Parcului Industrial au şanse slabe să ajungă pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu local, mai ales să fie aprobate, în condiţiile în care până acum niciun proiect PDL nu a fost promovat de majoritatea USL.

„De la începutul mandatului, tot ce a însemnat proiect iniţiat de grupul de consilieri PDL, nu a fost introdus pe ordinea de zi. Proiecte de hotărâre care au fost de interes public nu au fost introduse pe ordinea de zi. Vorbim aici despre mai multe proiecte: unul se referea la modificarea preţului gigacaloriei, în sensul diminuării costului. Şi aici s-a făcut o chestiune perfidă din partea USL în sensul că au mărit, nu numai că nu au luat în discuţie proiectul iniţiat de noi, dar într-o şedinţă ulterioară au mărit gigacaloria la sfârşitul perioadei în care populaţia plătea. În schimb efectele acestui demers iniţiat şi promovat de USL şi votat exclusiv de către ei se va vedea în iarna acestui an. Majoritatea USL din Consiliul Local nu respectă legea şi nu promovează niciun fel de proiect care vine de la grupul de consilieri PDL. În traducere liberă asta înseamnă dispreţul pe care aceştia îl au faţă de alegătorii care ne-au trimis pe noi, grupul PDL în Consiliul Local.”, a mai declarat democrat liberalul Dumitru Mărculescu.

PDL a obţinut majoritatea în Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin la alegerile din iunie 2012, iar acum are doar trei consilieri, ceilalţi trecând de partea USL.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top