marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

MARIUS BĂLU RECLAMĂ HOTĂRÂREA CJ DE ASOCIERE CU O FIRMĂ PRIVATĂ PENTRU EXPLOATAREA ȘTRANDULUI DE PE SRADA CRIȘAN

Senatorul democrat liberal, Marius Bălu reclamă hotărârea Consiliului Județean Mehedinți de asociere cu o societate privată care să exploateze ștrandul dezafectat din zona Crișan, susținând că varianta asocierii nu are acoperire legală, iar bugetul CJ ar fi afectat.

_DSC0708

„Raportul nu justifică nici din punct de vedere juridic legalitatea proiectului și nici din punct de vedere economic oportunitatea proiectului. Sub aspect juridic nu există un text în Legea numărul 213/ 1998 din care să rezulte că au dreptul să facă o asemenea asociere, pentru că legea se referă la închiriere, concesiune şi dare în folosinţă gratuită a bunurilor publice ca singure modalităţi de a dispune de aceste bunuri.”, a declarat fostul președinte al CJ Mehedinți.

Din punct de vedere economic, Marius Bălu a spus că respectivul contract este un prim pas către o “hoție” care va aduce prejudicii Consiliului Județean Mehedinți.

După ce firma care va fi desemnată pentru realizarea și exloatarea ștrandului din zona Crișan, va face investiția și îl va da în folosință, CJ ar trebui să primească 10% din încasări, potrivit celor declarate de președintel Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, restul de 90% din venituri urmând să acopere cheltuielile de reabilitare pe care firma trebuie să și le amortizeze.

“Din punctul meu de vedere, legal această asociere nu se poate realiza, ceea ce se poate realiza este o concesiune cu licitaţie publică, cu caiet de sarcini clar, transparent cu plata unor redevenţe consistente la bugetul Consiliului Judeţean. Este un prim pas către o hoţie, atâta timp cât  te asociezi cu  o societate comercială, iar tu, Consiliul Judeţean nu doreşti decît 10%, din punctul meu de vedere este deschisă calea unor mari prejudicii Consiliului Judeţean. Solicit prefectului judeţului Mehedinţi să nu acorde viza de legalitate acestei hotărâri de Consiliu Judeţean s-o anuleze şi s-o oblige să intre în legalitate. Este necesar să se aducă fonduri suplimentare la bugetul județean dar trebuie făcut în mod corect, legal.”, a mai spus în replică, Marius Bălu.

În măsura în care prefectul județului va aviza hotărârea de CJ, liderul opoziției din Mehedinți își propune să facă o interpelare vis-a-vis de acest subiect către primul ministru şi corpului său de control.

Potrivit președintelui CJ Mehedinți, varianta concesiunii nu poate fi adoptată în privința ștrandului respectiv întrucât zona a fost primită în administrare de CJ de la Ministerul Educației odată cu Bazinul de înot, acesta din urmă fiind prins pe bugetul de investiții pentru anul 2014 spre a fi reabilitat cu fonduri de la bugetul județean.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top