miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

UpDate 20.47:MARIUS CREŢESCU, FIUL FOSTULUI VICEPRIMAR DIN DROBETA TUNRU SEVERIN REŢINUT PENTRU 24 DE ORE

Fiul fostului viceprimar din Drobeta Turnu Severin a fost reţinut joi după amiaza pentru 24 de ore, în urma percheziţiilor efectuate de poliţişti la domiciliul său şi la sediul firmei de materiale de construcţii pe care o are în Izvoru Bîrzii, dar şi în alte locaţii din Alba, Hunedoara şi Timiş.

perchezi-ii-in-cinci-jude-e-la-trafican-ii-de-igari-prejudiciul-estimat-la-1-milion-de-dolari-74565Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, agent Roxana Vişan a declarat că pe lângă persoana ridicată joi din Mehedinţi, în urma audierilor efectuate până la ora 16, ordonanţă de reţinere a primit şi un alt bărbat din Hunedoara, audierile continuând în cursul serii de joi.
Marius Creţescu are 29 de ani şi deţine o firmă de materiale de construcţii în comuna mehedinţeană Izvoru Bîrzii, tatăl său, Constantin Creţescu fiind viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin în perioada 1996 – 2000.
Cei doi împreună cu alte nouă persoane au fost ridicaţi joi dimineaţa în urma a 23 de precheziţii pe care le-au desfăşurat poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Timiş.
Potrivit anchetatorilor, faţă de aceştia a fost începută urmărirea penală pentru infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Potrivit unui comunicat remis de IPJ Mehedinţi, peste 60 de poliţişti au efectuat joi dimineaţa 3 percheziţii în județul Mehedinţi, 2 în judeţul Timiş, 8 în judeţul Alba şi 10 percheziţii în judeţul Hunedoara.
“Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că suspecţii, în perioada 2009-2012, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, au efectuat tranzacţii comerciale şi au înregistrat cheltuieli fictive în contabilitate de peste 3.000.000 euro, sustrăgându-se de la plata TVA-ului şi impozitului pe profit, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de peste 700.000 euro.”, se mai arată în comunicatul IPJ Mehedinţi.

Alte nouă persoane ridicate în urma percheziţiilor urmează să fie audiate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor în cursul serii de joi.

UpDate 20:47 Zece din cele 11 persoane ridicate joi dimineaţa pentru audieri au fost reţinute pe bază de ordonanţă. Potrivit anchetatorilor, unul dintre indivizi este din Drobeta Turnu Severin, altul din Timiş, trei persoane sunt din judeţul Alba şi cinci dintre cei reţinuţi sunt din Hunedoara. În libertate a fost lăsată o persoană din Alba.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top