marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

MARIUS SCRECIU: MIEII SE VOR TĂIA DE PAŞTE ÎN TÂRGUL VETERANI DIN DROBETA TURNU SEVERIN

Locuitorii municipiului Drobeta Turnu Severin îşi vor putea cumpăra miei de Paşte direct de la fermieri, care îi vor sacrifica în Târgul Veterani din Drobeta Turnu Severin, după ce viceprimarul Marius Screciu a făcut demersurile pentru obţinerea unei derogari de la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară (ANSVSA), care decisese anterior ca tăierea animalelor să se facă doar în unităţi autorizate.

miei-in-targmarius-screciu (1)„Noi am făcut o adresă la Direcţia Sanitar Veterinară, care a înaintat-o către ANSVSA şi am obţinut această derogare pentru anul acesta. S-a luat în calcul şi faptul că în anii trecuţi s-au sacrificat în condiţii de siguranţă aproximativ 6000 – 7000 de miei.  Târgul Veterani se va deschide în săptămâna dinaintea Paştelui. Îi aşteptăm pe fermieri, dar şi pe cumpărători şi îi asigurăm că sacrificarea se va face conform tradiţiei, dar şi în cele mai bune condiţii. Primăria are două asomatoare care vor fi puse la dispoziţia producătorilor şi în târg vor fi şi medici veterinari care vor supraveghea acest proces.”, a declarat viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

ANSVSA a anunţat în urmă cu o săptămână că anul acesta sacrificarea mieilor de Paşte se va face doar în spaţiile autoriuate, în Mehedinți existând o singură locație autorizată  în acest sens, aflată la aproximativ 40 de kilometri de Drobeta Turnu Severin. Asociațiile de profil, autoritățile județene, ciobanii, dar şi viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu au reacționat atunci şi au atras atenţia că măsura loveşte în producători dar şi în tradiţia creştină şi ar putea atrage şi creșterea prețului cărnii de miel cu cel puțin 30%.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top