joi , 2 decembrie 2021
NEWS ALERT

MĂRUNŢIŞUL DIN COPLATĂ

La o lună şi jumătate de la introducerea coplăţii, Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin a reuşit să strângă puţin peste 3 000 de lei din coplată, ceea ce acoperă materialele pentru curăţenia unităţii pentru o singură săptămână.

Spitalul Judetean

Ceea ce se spera a fi o măsură numai bună pentru a aduce venituri unităţilor spitaliceşti din ţară, s-a dovedit a fi un eşec, dacă ne privim lucrurile din punctul de vedere al încasărilor Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Dacă ne gândim la pacienţi  însă, costurile în plus pentru sănătate nu au fost foarte mari, aceştia plătind doar 5 lei la externare.

Managerul Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă a declarat că de la 1 aprilie şi până în data de 14 mai s-au strâns la bugetul unităţii, din coplată 3085 de lei.

DSCF5084„Din datele de la contabilitate avem până acum, de la începerea coplăţii, de la 1 aprilie, până în data de 14 mai strânşi 3085 de lei. Au plătit 617 pacienţi, restul fiind scutiţi, conform legislaţiei în vigoare de această coplată. Banii sunt foarte puţini. Vă daţi seama că noi ne-am fi dorit să strângem mai multe fonduri şi pe această cale. Această sumă ne-ar ajunge pentru o săptămână de achiziţie a materialelor de curăţenie din spital.”

În luna aprilie în Spitalul Judeţean  s-au internat 3000 de persoane.

La Drobeta Turnu Severin coplata a fost stabilită la cel mai mic nivel. Pacienţii plătesc 5 lei la externare, cu excepţia celor care ajung la urgenţe, gravidele şi cei cu o pensie mai mică de 740 de lei.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top