luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

Măsuri sporite în porturi. Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru sezonul croazierelor pe Dunăre

Poliţiştii de frontieră din Punctele de Trecere a Frontierei Port Drobeta Turnu Severin şi Port Orşova au luat măsuri de fluidizare a traficului de călători  în porturile  Turnu Severin şi Orşova odată cu începerea croazierelor pe Dunăre a motonavelor de pasageri .

port

Potrivit purtătorului de cuvânt al Sectorului Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisar şef Valeriu Pera, traficul prin Porturile Drobeta Turnu Severin şi Orşova s-a intensificat, fapt ce a determinat luarea unor măsuri de mărire a efectivelor de personal şi instuire a poliţiştilor de frontieră.

 

pera„Pentru că traficul de călători s-a intensificat, poliţiştii de frontieră severineni şi orşoveni au luat măsuri pentru dublarea  şi instruirea personalul cu atribuţii de control pe sensul de intrare in tară în porturile Turnu Severin şi Orşova. Controlul pasagerilor de pe motonave  se execută de către poliţiştii de frontieră, organele vamale şi căpităniile de port  la pontoanele de acostare special destinate.”, a spus comisar şef Valeriu Pera.

Atât în portul Drobeta Turnu Severin cât şi în portul Orşova, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au luat măsuri de fluidizare  a traficului spre cheul de ambarcare al turiştilor de pe motonave  în vederea prevenirii unor eventuale blocaje a căilor de acces spre cele două porturi.

Turiştii care tranzitează Punctele de Trecere a Frontierei Port Drobeta Turnu Severin şi Port Orşova provin din ţări ale Europei de Vest ca:  Marea Britanie, Germania, Norvegia, Austria si Suedia dar si din Statele Unite ale Americii şi Canada. Joi, în judrul prânzului,  în portul Drobeta Turnu Severin a acostat motonava sub pavilion bulgar Ms Rossini cu 115  pasageri la bord.

Potrivit sursei citate anterior, poliţiştii de frontieră mehedinţeni împreună cu reprezentanţi ai Vămii şi Căpităniei din Portul Drobeta Turnu Severin au efectuat de la începutul anului peste 1800 de controale la navele care au tranzitat Portul Drobeta Turnu Severin şi se aşteaptă ca pe perioada verii numărul acesta să crească.

De la începutul anului peste 3900 de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei Port Turnu Severin şi Port Orsova, agenţiile de turism pregătindu-le acestora vizite în zona istorică a municipiului Turnu Severin,  pe defileul Dunării, în staţiunea Băile Herculane şi degustări de vinuri la cramele din judeţul Mehedinţi.

.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top