miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

MATERNITATEA DIN SEVERIN SE VA UTILA CU ECHIPAMENTE MEDICALE ÎN VALOARE DE 3,5 MILIOANE DE EURO ÎN SISTEM DE LEASING FINANCIAR

Întruniţi astăzi în şedinţa pe luna august, consilierii judeţeni , urmau să hotărască dacă aprobă garantarea de către Consiliul Judeţean Mehedinţi a procurării în sistem de leasing financiar, de echipamente medicale pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

consilieri 1

Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin a înaintat Consiliului Judeţean Mehedinţi un referat de necesitate în care a propus aprobarea achiziţiei de aparatură medicală pentru dotarea seţiei Maternitate şi a celei de Pediatrie prin încheierea unui contract de leasing financiar. Costurile estimative se ridică la suma de 3.500.000 de euro.  Propunerea spitalului judeţean a primit aviz favorabil în toate comisiile de specialitate ale forului judeţean, însă miercuri, în şedinţa ordinară s-a hotărât înfiinţarea unei comisii care să „avizeze oportunitatea şi utilitatea acestui contract”. Consilierul judeţean Alexandru Bălănescu, cel care a propus înfiinţarea acestei comisii, vrea să se asigure în felul acesta că este achiziţionată aparatura necesară pentru cele două secţii. În acest sens, a propus ca în componenţa comisiei să intre pe lângă consilieri judeţeni şi membrii din aparatul tehnic al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi medici de specialitate de la Spitalul Judeţean Mehedinţi.  Recepţia clădirii noi maternităţi a avut loc la data de 1 august, fiind cheltuite peste 13 milioane de euro pentru finalizarea acestui obiectiv.

Un consilier, exclus temporar

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, aleşii locali au votat excluderea temporară de la lucrările consiliului şi ale comisiilor de specialitate a consilierului judeţean Alin Nicolicea pentru „proferarea de insulte aduse preşedintelui Consiliului Judeţean şi perturbarea desfăşurării normale a şedinţei”. În procesul verbal încheiat în urma şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean din data de 31 iulie a.c. se găseşte dialogul purtat între preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu şi consilierul Alin Nicolicea: „ (…) Domnul preşedinte Ioan Adrian Duicu: Văd că avem colegi noi înapoi, sunt foarte bucuros să vă văd înapoi în Consiliul Judeţean, v-am simţit lipsa şi cred că sunteţi un câştig pentru Consiliul Judeţean începând de astăzi, şi intrăm în ordinea de zi. Domnul consilier Nicolicea Alin Tiberiu: Domnule preşedinte, cu tot respectul, stimaţi colegi, aş vrea să se consemneze în procesul-verbal, vă mulţumesc că mi-aţi făcut această reintrare, reanunţare. (…)Domnul preşedinte Ioan Adrian Duicu: Ai luat-o prost, ai început cu stângul, iar. Domnul consilier Nicolicea Alin Tiberiu: Domnule preşedinte, eu vă vorbesc cu „domnule preşedinte”, vă rog frumos să vă adresaţi cuviincios, pentru că nu ne-am tras de mânecă … şi cer aparatului tehnic să consemneze tot ceea ce am spus”

Alte proiecte

S-a mai votat pentru eliberarea unor licenţe de traseu pentru transportul de persoane prin curse regulate speciale, s-a modificat statul de funcţii în regim contractual al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, aprobat pentru anul 2013. A trecut de votul consilierilor locali şi hotărârea privind rectificarea şi realocarea pe obiective a sumelor aprobate pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare/capital, precum şi pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură ce necesită cofinanţare locală pe unităţi administrativ-teritoriale în anul 2013.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top