marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

MEDICI NOI ŞI INVESTIŢII PE MĂSURĂ LA SPITALUL JUDEŢEAN MEHEDINŢI

În ciuda lipsei de medici din ţară, Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin a reuşit performanţa să angajeze de la începutul anului noi medici pentru mai multe specialităţi.

conf spitalManagerul spitalului, dr. Doina Borugă, spune că acest lucru a fost posibil datorită bunului renume al spitalului ca angajator şi ca factor major major contributor la serviciile de îngrijiri de sănătate din judeţ. Astfel, s-au ocupat prin concurs, posturi de medici în specialitatea ginecologie (3), neonatologie (1), recuperare medicală (1), psihiatrie (1), anestezie (2). Începând cu data de 9 mai a.c., Spitalul Judeţean are încadrat şi un medic neurochirurg, care va opera cu un instrumentar special, comandat deja de către spital.

De asemenea, s-a achiziţionat aparatură medicală de ultimă generaţie pentru o complexă şi modernă monitorizare a funcţiilor vitale în secţia ATI, inclusiv a gravidelor, precum şi pentru procedee moderne de chirurgie toracică, respectiv 10 monitoare pentru funcţii vitale, 1 cardiotocograf, respectiv 1 medistinoscop, 1 sternotom. De la Ministerul Sănătăţii s-au primit 4 truse complete cu instrumentar operator pentru secţia obstretică-ginecologie.

În cadrul unui bilanţ privind activitatea pe ultimele trei luni, conducerea spitalului a mai spus astăzi că în cadrul programului de reparaţii curente şi întreţinere s-a reparat acoperişul Pediatriei din cadrul Pavilionului Central şi s-au îndepărtat zonele cu igrasie. S-au igienizat etajele 3, 4, 5 de la Maternitate şi s-au reabilitat grupurile sanitare. S-au efectuat igienizări complete în secţiile ORL şi TBC.

„Toate acestea, împreună cu dezinsecţiile şi dezinfecţiile efectuate mai insistent, repararea spălătorului automat de instrumentar chirurgical în blocul operator şi instalarea unei linii de sterilizare suplimentare, au dus la reducerea ratei de infecţii nosocomiale”, a precizat managerul spitalului.

Compania Tetraedru Medical Consulting a preluat, la începutul anului 2011, mana­gementul privat al spitalului. După tre­cerea spitalului în tutela ad­ministraţiei judeţene, Consiliul Jude­ţean Mehedinţi a decis ca în cazul Spitalului Judetean de Urgenţă Drobeta-Turnu-Se­verin, managementul să fie asi­gurat de către o persoană juri­dică. În ur­ma unei licitaţii, com­pania Te­traedru a preluat ma­nagemen­tul, unitatea medicală me­hedin­ţea­nă devenind astfel prima din ţară care a avut un management privat.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top