miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

MEDICII DIN MEHEDINŢI NU AU FOST ÎN GREVĂ LUNI DIMINEAŢA

Cadrele medicale din Mehedinţi nu s-au aflat în grevă de avertisment luni dimineaţa, preşedintele Sanitas Mehedinţi declarând că activitatea în spitale nu se poate opri întrucât angajaţii au un contract colectiv de muncă ce interzice declanşarea conflictelor de muncă. Mitrea Grăniceru susţine însă că medicii din Mehedinţi sunt solidari cu acţiunea colegilor din ţară.

_DSC0916

Potrivit preşedintelui Sanitas Mehedinţi, Mitrea Grăniceru, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, 95% din activitate se bazează pe cazurile de urgenţă, iar medicii şi celelate cadre nu pot opri activitatea.

„Spitalul Judeţean se cheamă Spital Judeţean de Urgenţă. 95% sunt cazuri de urgenţă care trebuiesc asigurate, sunt prevederi ale legii în acest sens. Pe de altă parte, la nivelul Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin există un contract colectiv de muncă în derulare, iar legea interzice în mod expres deschiderea conflictelor de muncă şi derularea unor astfel de acţiuni pe perioada derulării contractului. Noi suntem solidari cu acţiunea aceasta, aşa cum am fost când am participat la pichetarea ministerului şi la mitingul de protest din Bucureşţi. Salariaţii poartă banderole şi susţin greva din sistem.”, a declarat Mitrea Grăniceru.

Întrebat cu privire la celelalte spitale din judeţ precum cel din Baia de Aramă sau Orşova, liderul Sanitas Mehedinţi a declarat că peste tot există contractul colectiv de muncă, iar angajaţii nu sunt în grevă.

„Toate mişcările acestea nu se pot desfăşura decât într-un cadru legal.”, a mai adăugat preşedintele Sanitas Mehedinţi care a invocat Legea numărul 62 care interzice declanşarea conflictelor de muncă în condiţiile în care cadrele medicale au semnat un contract colectiv de muncă în vigoare.

Federaţia Sanitas are 1200 membrii în Mehedinţi.

Luni, în ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin activitatea se desfăşura în condiţii normale, medicii şi asistentele neavând banderole pe braţ.

Totodată, preşedintele Colegiului Medicilor din Mehedinţi, doctorul Cristian Jianu a declarat că activitatea în Spitalul Judeţean de Urgenţă s-a desfăşurat în condiţii normale între orele 8- 10, conducerea Sanitas Mehedinţi luând decizia de a nu se organiza greva de avertisment.

 Angajaţii din sistemul sanitar au intrat luni în grevă de avertisment, reprezentanţii Federaţiei Sanitas spunând că în unităţile sanitare este oprită activitatea timp de două ore, fiind asigurate o treime din activitate şi urgenţele.

Greva de avertisment organizată de Federaţia Sanitas a început la ora 8.00, în cabinete medicale, dar şi în spitale.

În unele unităţi sanitare din ţară, membrii Federaţiei Sanitas s-au adunat pe holuri pentru a protesta, ei reclamând că au salarii mici şi cerând demisia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top