miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

MEDICII MEHEDINȚENI SUSȚIN ACȚIUNILE DE PROTEST ANUNȚATE DE COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA

Medicii din județul Mehedinți sunt solidari cu acțiunile anunțate joi de către președintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae care a spus că de la 1 iulie sunt programate marşuri, greve şi chiar demisii în bloc, dacă nu sunt rezolvate problemele din sănătate.

spital2Președintele Colegiului Medicilor Mehedinți, Cristian Jianu a declarat joi pentru mhalert.ro că medicii din Mehedinți sunt „întru totul de acord cu acțiunea Colegiului Medicilor din România.”
“În data de 26 iulie se întrunește Colegiul Medicilor Mehedinți. Invitați la ședință sunt și reprezentanții sindicatelor din sănătate și cei de la Colegiul Dentiștilor pentru a discuta modul de acțiune în Mehedinți, unde nemulțumirile sunt legate de lipsa de transparență a autorităților din sănătate, lipsa de dotare a unităților sanitare din Mehedinți, în special Spitalul Județean de Urgență, starea aparaturii și lipsa medicamentelor. Vom discuta ce acțiuni comune vom întreprinde de la 1 iulie împreună cu Colegiul

Medicilor din România. Susținem întru totul acțiunea Colegiului Medicilor din România.”, a declarat medicul Cristian Jianu.
În Colegiul Medicilor Mehedinți sunt înscrise 590 de cadre medicale în timp ce la Sindicatul Sanitas din Mehedinți sunt afiliate 1800 de persoane din sistemul de sănătate.

Potrivit mediafax.ro medicii, dar şi restul personalului din sistemul sanitar, ameninţă din iulie cu proteste, greve şi chiar demisii, din cauza salariilor mici, a condiţiilor de lucru şi a modului în care sunt trataţi angajaţii din Sănătate în România, potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae.
Anunţul privind protestele personalului medico-sanitar a fost făcut, joi, de preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, care a spus că vorbeşte în numele tuturor organizaţiilor profesionale din sistem.
Medicii reclamă, în primul rând, salariile mici – echivalentul a 200 de euro pe lună pentru un rezident şi, respectiv, 500 de euro în cazul unui specialist.
Personalul din Sănătate se plânge şi de condiţiile de lucru, dar şi de modul în care este tratat de către autorităţi şi chiar de către unii pacienţi.
Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top