marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

MEDICUL CARE A UITAT PENSELE ÎN STOMACUL UNUI PACIENT NU MAI FACE GĂRZI

Conducerea Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin a decis ca medicul acuzat de malpraxis, după ce a uitat în anul 2010 două pense de 17 centimetri în stomacul unui pacient pe care l-a operat, să nu mai facă gărzi.

GICU CRAIASU

Managerul Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă, a declarat joi că în urma anchetei desfăşurate în cazul medicului care a uitat pensile în stomacul pacientului, s-a decis ca acestuia să-i fie suspendate gărzile.

„Aşteptăm soluţia de la Colegiul Medicilor, nu am primit nici un răspuns – este un caz de malpraxis şi este nevoie de soluţia Colegiului Medicilor. Noi am luat o măsură administrativă deja. Medicul nu va mai fi trecut în graficul de gărzi în linia I, iar activitatea îi va fi monitorizată de şeful de secţie.”, a spus Doina Borugă care a adăugat că în funcţie de rezultatul anchetei desfăşurate de Colegiul Medicilor Mehedinţi în cazul doctorului Viorel Ţepeluş, se vor acorda şi alte sancţiuni.

Pe de altă parte, Colegiul Medicilor Mehedinţi nu a finalizat decoamdată ancheta.

Preşedintele Colegiului Medicilor Mehedinţi, medicul Cristian Jianu, a declarat joi, că cel mai probabil, medicul care a uitat pensele în stomacul bărbatului va fi sancţionat cu avertisment, adăugând că medicii lucrează „într-o presiune fantastică”, iar astfel de greşeli „nu sunt rare şi se vor mai întâmpla”.

„Este o anchetă în desfăşurare. O să comunicăm decizia şi evident că medicul va fi sancţionat. Acele pense au fost uitate. Rămâne în discuţie natura sancţiunii. Cel mai probabil se va da un avertisment. Cauzele acestor greşeli sunt vicii de organizare. Instrumentarul de la sală este vechi şi descompus, nu se păstrează o evidenţă a instrumentelor din casoletă. Doctorii lucrează într-o presiune fantastică şi aceste greşeli nu sunt rare şi se vor mai întâmpla în viitor”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor Mehedinţi.

Un bărbat din localitatea mehedinţeană Dănceu a trăit aproape trei ani de zile cu două pense în stomac. Gicu Crăiaşu a ajuns pe mâna medicilor în data de 31 august 2010, când a fost victima unui accident de circulaţie. A fost adus în stare gravă la spital, a fost operat de urgenţă, iar medicul a uitat în abdomenul acestuia 2 pense autostatice lungi de 17 centimetri. Pensele i-au fost scoase în luna aprilie 2013, după ce bărbatul a ajuns dinnou la spital iar medicii le-au descoperit.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top