luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

MEHEDINŢENI PLECAŢI LA CULES DE AFINE, RĂNIŢI ÎN CAMIONETA GROAZEI

20 de persoane din Mehedinţi au fost rănite miercuri dimineaţa în urma unui accident rutier produs în Cerna Sat, comuna Padeş (jud. Gorj), după ce motorul camionetei în care se aflau s-a oprit, iar autovehicolul s-a prăbuşit într-o prăpastie, pe un drum forestier.

ACC GORJOperaţiunea de salvare şi acordarea îngrijirilor medicale pentru cele 20 de persoane rănite în accident a mobilizat zeci de forţe de intervenţie: pompieri, jandarmi, salvamontişti, poliţişti, dar şi medici din Gorj, Mehedinţi şi din Capitală.

Potrivit managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, Ion Mihart, la accident au fost trimise din Mehedinţi, o ambulanţă şi o altă autospecială SMURD, ambele de la Substaţiile Baia de Aramă.

La Spitalul Orăşenesc din Baia de Aramă au fost transportaţi cu ambulanţele din Mehedinţi şi Gorj 16 persoane, trei dintre acestea fiind transportate ulterior cu elicoptere în centre universitare din Bucureşti şi Timişoara, întrucât starea lor este gravă.

Medicul Dan Vîlceanu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, a precizat că la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală a fost transportată cu elicopterul o femeie de 33 de ani, aceasta având un traumatism de coloană lombară, în timp ce o fată de 13 ani a fost transportată cu un alt elicopter la Spitalul din Timişoara, având un traumatism facial şi un traumatism toracic major.

Un al treilea elicoter SMURD a transportat  în cursul zilei de miercuri, către un Spital din Capitală, o a treia victimă rănită grav, fiind vorba despre un bărbat de 35 de ani care are fracturi sterno –costale.

Sursa citată anterior a mai declarat că în Spitalul din Baia de Aramă au rămas internate 13 persoane rănite grav, alte patru fiind internate la Spitalul din Tîrgu Jiu.

Şoferul camionetei, cercetat pentru vătămare corporală

Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele şoferului din Obîrşia Cloşani (jud. Mehedinţi), care conducea camioneta care s-a răsturnat într-o râpă şi în care se aflau aproximativ 20 de persoane.

În urma cercetărilor, poliţiştii gorjeni au stabilit că accidentul produs miercuri dimineaţă, în judeţul Gorj, unde o camionetă s-a răsturnat într-o prăpastie, s-a produs din cauza unei greşeli a şoferului maşinii. Potrivit raportului de eveniment întocmit de anchetatori, motorul camionetei cu remorcă, condusă de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din localitatea Obârşia Cloşani, judeţul Mehedinţi, s-a oprit într-o rampă, pe drumul forestier care leagă Cerna Sat de Barajul Cerna, comuna Padeş, judeţul Gorj. Şoferul a încercat să repornească maşina, motorul nu a mai răspuns manevrelor făcute de acesta şi luat-o la vale, până s-a răsturnat în pârâul Naiba, aflat la o distanţă de aproximativ 20 de metri de drum. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul alcoolemiei fiind negativ. Acesta le-a spus poliţiştilor că nu poate preciza cu exactitate cîte persoane se aflau în camionetă şi în remorca tractată de aceasta întrucât a preluat pasagerii pe traseu, miercuri dimineaţa urmând să fie transportaţi pe muntele Padeşului,  la cules de afine.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top