miercuri , 8 decembrie 2021
NEWS ALERT

Mehedinţiul, printre ultimele judeţe din ţară. AFLĂ DE CE!

Judeţul Mehedinţi apare în ultimele statistici date publicităţii ca fiind codaş la construirea de locuinţe, la vânzarea de autotursime, dar şi la numărul de locuinţe alimentate cu apa, canalizare, instalatie electrica, incălzire centrală, bucătărie şi baie în locuinţă.

harta_j_Mehedinti
Potrivit incont.ro, care a făcut o analiză pe baza datelor furnizate de Institutul Naţional de statistică, judeţul Mehedinţi este printre ultimele judeţe din ţară în ceea ce priveşte locuinţele alimentate cu apă, instalaţie de canalizare (la o reţea publică, sistem propriu sau altă situaţie), instalaţie electrică, încălzire centrală (termoficare sau centrală proprie), bucătărie şi baie în locuinţă.
Astfel judeţul Mehedinţi este pe locul al treilea în ţară în ceea ce priveşte indicatorii utilităţilor din locuinţe, obţinând o notă a calizăţii vieţii de 5,45 pe o scară de la 0 la 10.
Potrivit Realitatea Tv, în judeţul Mehedinţi 56,3% dintre gospodării nu au o toaletă în casă, iar acest fapt nu este de mirare dacă ne gândim că 53,3% dintre gospodării nu au apă la robinet.
De altfel întreaga ţară este codaşă la capitoului igienă, datele arătând că România ocupă primul loc în Europa la capitolul gospodării fără baie, cu un procent de 42,5%.
Raportul incont.ro a fost făcut pe baza datelor obţinute la recensământul populaţiei şi al locuinţelor din 2011, iar rezultatele sunt preliminare.

Şi la capitolul locuinţelor noi date în folosinţă stăm la fel de prost. Ziarul Financiar arată că în Mehedinţi, în anul 2012 s-au construit doar 256 de locuinţe noi, cu 8,2% mai puţine decât în anul 2011.
” Covasna, Mehedinţi, Tulcea, Caraş-Severin şi Teleorman pot fi considerate zone „moarte“ în ceea ce priveşte construcţia de blocuri şi case, în condiţiile în care în fiecare dintre aceste judeţe anul trecut nu au fost livrate mai mult de 300 de locuinţe.”, scrie zf.ro.

Tot Ziarul Fianciar arată că piaţa auto în Mehedinţi se situează pe ultimul loc pe ţară, la momentul actual. Astfel, de la începutul anului 2013 şi până la sfârşitul lunii aprilie în Mehedinţi s-a vândut o singură maşină nouă, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).
În Drobeta Turnu Severin, reşedinţa de judeţ, sunt patru dealeri auto care comercializează mărcile Peugeot, Dacia, Renault şi Ford.
Totuşi, la Serviciul Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor în Mehedinţi au fost înmatriculate în acelaşi interval cinci autoturisme noi, din care doua Dacia, o Kia, o Skoda şi un Volkswagen. în Mehedinţi au fost înmatriculate în acelaşi interval cinci autoturisme noi, din care doua Dacia, o Kia, o Skoda şi un Volkswagen.

 

loading...


Un Comentariu

  1. Inafara de asfaltari prin Tr. Severin si judet s-a mai intamplat ceva IMPORTANT pe vremea” portocaliilor” ?!
    Nu se fac locuri de munca PERMANENTE cu astfel de …….gherghisme ! Omul asta daca nu mai e primar devine
    avocat …n-are nici-o treaba cu SOMAJUL de cca 10% din Mehedinti , el se ocupa doar de …..administratie …

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top