marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

MEMBRII UNEI GRUPĂRI INFRACŢIONALE CĂRAU TABLĂ ÎN INDIA CU OLTCITUL

Mai multe persoane au fost aduse astăzi la audieri la Biroul Teritorial DIICOT Mehedinţi, de echipaje ale Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, fiind implicate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în valoare de 1 milion de euro.

femeia cu firma

În dosar este cercetată activitatea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, operaţiuni fictive de import-export, fraude vamale şi fals la legea contabilităţii, spălare de bani. În total sunt implicate 10 persoane de etnie romă din Strehaia şi judeţul Vâlcea.

Una din persoanele audiate este o femeie din Strehaia, pe numele căreia figurează firma prin intermediul căreia se efectuau aceste operaţiuni fictive.

Procurorul DIICOT care instrumentează cazul a stabilit că aceştia au efectuat operaţiuni economice nereale, respectiv achiziţionarea şi vânzarea de materiale neferoase şi deşeuri, întocmirea în fals de facturi fiscale, avize de însoţire a mărfii, pe care le-au exportat fictiv în India.

Surse din cadrul anchetatorilor ne-au dezvăluit faptul că membrii grupării infracţionale achiziţionau tablă siliconată de la firma „Miraj” din Bucureşti, o transportau la Vâlcea, unde era transformată în deşeuri. Acestea din urmă erau apoi exportate fictiv în India. Din documente reiese faptul că „exportatorii” transportau marfa în India cu autoturisme gen Oltcit, Dacia şi în unele cazuri cu rabe.

Prin operaţiunile economice ilicite defăşurate ca urmare a eludării taxelor vamale aceştia au prejudiciat bugetul de stat cu suma de 1 milion de  euro. Practic, exportau materiale neferoase supraevaluate şi cereau apoi TVA.

Săptămâna trecută au mai fost reţinute alte patru persoane în acest dosar, dar sunt cercetate în stare de libertate. În acest caz mai sunt cercetaţi şi câţiva administratori de centre de colectare a fierului vechi din Mehedinţi.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top