marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

MIGRANT TURC ÎN MAŞINĂ DE BELGIA CU ACTE FALSE DE BULGARIA, CERCETAT PENAL PENTRU TRECERE ILEGALĂ A FRONTIEREI.

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni  din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I au depistat în noaptea de miercuri spre joi pe sensul de intrare în  România un cetăţean turc care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate bulgărească falsă, pe care o cumpărase contra sumei de 2500 de euro intenţionând să ajungă în Belgia.

pasapoarte-false-giurgiuCetăţeanul turc a fost prins călătorind cu un autoturism Volkswagen Golf înmatriculat în Belgia fiind însoţit de trei cetăţeni bulgari, care au prezentat  poliţiştilor de frontieră un permis de rezidenţă în Belgia şi trei cărţi de identitate  bulgăreşti.

Într-un comunicat de presă remis joi de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi se arată că la controlul cărţii de identitate aparţinând lui D. Stanislav Stoyanov în vârstă de 35 ani, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au  constatat că  documentul de călătorie al acestuia nu prezintă elementele de siguranţă specifice unui asemenea tip de document, acesta prezentând indicii de falsificare.

Verificările suplimentare efectuate cu aparatul videospectral şi prin Punctul de Contact Giurgiu au confirmat suspiciunile poliţiştilor de frontieră, care au constatat că documentul de călătorie prezintă urme de falsificare prin existenţa unor urme de radiere chimică, desenul de fond şi microtextul  era distrus în zona de tipărire a datelor de identitate, iar codul  numeric personal al lui D. Stanislav Stoyanov nu era  real.

Totodată, poliţiştii de frontieră au efectuat cercetări care au condus la stabilirea identităţii reale a  persoanei verificate; acesta fiind O. Gokmen cetăţean turc din Ankara.   În bagajele  lui O. Gokmen a mai fost găsit şi un permis de conducere bulgăresc fals. Cetăţeanul turc a fost racolat, îndrumat şi călăuzit pe teritoriul Bulgariei şi Serbiei de către H Ferhat, cetăţean turc rezident în Belgia.

Cetăţeanul turc a declarat poliţiştilor de frontieră că  a plătit pentru documentele falsificate suma de 2500 de euro intenţionând să ajungă în acest mod în  Belgia.

O. Gokmen este cercetat fals privind identitatea, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar H Ferhat este cercetat pentru trafic de migranţi. Totodată cetăţeanului turc O. Gokmen i s-a interzis intrarea în România pentru a o perioadă de 5 ani.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top