sâmbătă , 6 martie 2021
NEWS ALERT

MIHAI STĂNIŞOARĂ: „Îi felicit pe fermierii mehedinţeni pentru reprezentarea lor numeroasă şi importantă la Bucureşti”

Deputatul Mihai Stănişoară se declară mândru de modul în care agricultura şi fermierii din judeţul Mehedinţi au fost reprezentaţi cu succes la Conferinţa Naţională a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), eveniment care s-a desfăşurat ieri, joi-  15 mai, la Bucureşti.

Mihai-Stanisoara-300x199”Doresc să îi felicit pe fermierii mehedinţeni pentru reprezentarea lor numeroasă şi importantă la cea mai mare conferinţă naţională din agricultura românească. În frunte cu preşedintele Camerei Agricole Judeţene – domnul Cornel Stroescu, toţi cei prezenţi în sală au dovedit că agricultura judeţului Mehedinţi este o forţă la nivel naţional, că agricultorii noştri sunt oameni care fac performanţă şi a căror activitate este apreciată de colegii fermieri din toată ţara. Succesul delegaţiei mehedinţene la un eveniment de o asemenea anvergură este o mândrie şi doresc să îi asigur pe toţi cei care muncesc în agricultură că le stau la dispoziţie pentru a găsi formulele legislative de rezolvare a  problemelor cu care se confruntă şi care îi împovărează”, a declarat Mihai Stănişoară, deputat al PNL.

Parlamentarul îi asigură pe fermieri că urmăreşte cu atenţie evoluţia evenimentelor şi a politicii agricole, precum şi efectele deciziilor luate la Bucureşti asupra activităţii fermierilor din Mehedinţi.

”Partidul Naţional Liberal deţine preşedinţia Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor şi în numele colegilor mei din acel for, ştiu că se fac toate eforturile pentru ca împreună cu reprezentanţii din agricultură, să fie corectate chestiunile arzătoare. Este un proces legislativ destul de greoi, din păcate, din cauză că noua majoritate parlamentară se opune luării unor decizii importante. Aş da doar două exemple: prima intabulare gratuită a terenurilor agricole şi înfiinţarea de abatoare volante, ambele iniţiative liberale gândite în sprijinul producătorilor agricoli şi al locuitorilor din mediul rural, au întâmpinat rezistenţă şi opoziţie din partea majorităţii controlate de PSD. Eu rămân însă fidel ideii că prin diplomaţie şi politică eficientă, vom reuşi să impunem proiecte de legi care să ajute producătorii agricoli din Mehedinţi”, a mai spus Stănişoară.

 50 de fermieri care deţin suprafeţe importante de culturi agricole în judeţul Mehedinţi, reprezentaţi de preşedintele Camerei Agricole Mehedinţi şi totodată preşedinte al Asociaţiei Producătorilor Agricoli, Cornel SAtroescu au participat joi, la Conferinţa Naţională a Agricultorilor care s-a desfăşurat în Capitală, la eveniment participămd preşedintele Traian Băsescu, dar şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Cornel Stroescu a susţinut un discurs în faţa celor prezenţi, în care a cerut măsuri pentru reducerea fiscalităţii în agricultură, care riscă să sufoce domeniul, referindu-se explicit la plata TVA pe arendă de către fermieri.

Preşedintele APA Mehedinţi a arătat care sunt consecinţele aplicării acestei reglemetari. Se poate ajunge la scăderea suprafeţelor cultivate, creşterea somajului pentru că arendaşul va face disponibilizări, activitatea furnizorilor de inputuri va scadea brusc şi va fi afectată activitatea fabricilor producătoare din domeniul chimic, transportatorilor, depozitarilor. Totodată, plata TVA pe arendă duce şi la scăderea veniturilor la bugetul de stat pentru că producţia de cereale pe care ar fi realizat-o arendaşul nu va mai intra în circuitul economic.

Preşedintele APA Mehedinţi a arătat că dezvoltarea agriculturii româneşti la standarde europene este nu numai o  dorinţă a fermierilor ci şi o necesitate stringentă a Romaniei în contextul economic actual european.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top