luni , 16 septembrie 2019
NEWS ALERT

FOTO-VIDEO: REPREZENTANTII CASEI REGALE LA DROBETA TURNU SEVERIN. PRINCIPESA MARGARETA, COPLEȘITĂ DE MIILE DE OAMENI VENITI IN GARA

Aproape patru mii de oameni s-au strâns luni, în Gara Drobeta Turnu Severin, pentru a-i întâmpina pe Principesa Margareta, Principele Radu și Principesa Maria care au ajuns în municipiu cu Trenul Regal. Vizita a fost prilejuită de aniversarea a 150 de ani de la intrarea lui Carol I în Principatele Române, prin orașul de la Dunăre.

foto 1

Oamenii s-au strâns în Gara Drobeta Turnu Severin cu aproximativ o oră înainte de momentul în care Trenul Regal în care se aflau Altețele Sale Principesa Moştenitoare Margareta a Casei Regale a României şi Principele Radu și Principesa Maria, să ajungă.

foto2

foto3

Oamenii au fluturat steaguri, au umplut peronul Gării, interiorul încăperii, dar și împrejurimile de la ieșirea din Gară.

foto4

Reprezentanții Casei Regale au fost întâmpinați cu aplauze, au strigat numele Regelui Mihai, au spus lozinci precum ”Monarhia salvează România”, mulți dintre cei prezenți fluturând steagul României.

Principesa Margareta și Principesa Maria au primit trandafiri roșii și împreună cu Principele Radu, au salutat multimea de la coborârea din tren și până la mașinile care i-au transportat la sediul Consiliului Județean Mehedinți.

În fața Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin, reprezentanții Casei Regale au plantat doi platani, însoțiți de reprezentanții administrației județene și locale.

foto5

foto6

foto7

Conform programului stabilit, Principesa Margareta, Principele Radu și Principesa Maria au participat la o întâlnire la sediul Prefecturii Mehedinți, în care prefectul județului, președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin le-au adresat mesaje de bun venit.

”Este un moment deosebit, iar numărul atât de mare de severineni care s-a strâns în gară să vă întâmpine cred că grăiește de la sine.Observ că astăzi în sala aceasta, unde de regulă, sunt ședințe politice și administrative s-a reușit să se stea la masă autorități, politicieni, parlamentari și cetățeni, lucru care nu se întâmplă cu prea multe ocazii. Cred că în mare parte, vi se cuvine.”, le-a transmis primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, mesajul fiind primit cu aplauze de către reprezentanții Casei Regale.

foto8

După întâlnirea de la Prefectura, Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au mers la sediul Bibliotecii I. G. Bibicescu – Casa Pogany, din Drobeta Turnu Severin, unde a fost lansat volumul „Săvârșin. Detaliul” scris de Altețelor Lor Regale și a „Calendarului Regal 2016”.

Principesa Maria a vizitat Școala Gimnazială „Regele Mihai I”, din Drobeta Turnu Severin.

Tot în cadrul vizitei, Principesa Margareta a vizitat sediul Crucii Roșii, filiala Mehedinți, iar împreună cu Principele Radu au participat la o ședința solemnă a Consiliului Local al municipiului Drobeta-Turnu Severin dedicată împlinirii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României și a Statului român modern.

În timpul vizitelor programate, Trenul Regal a fost vizitat de către cei veniți în Gara Drobeta Turnu Severin.

tren 1

tren2

Vizita reprezentanților Casei Regale face parte din refacerea simbolică a itinerariului numit „Trenul Aducerii Aminte” , traseul Turnu Severin – București, ca un omagiu adus Regelui Carol I, la 150 de ani de la venirea sa în țară.

La 8 mai 1866, Principele Carol punea piciorul pe pământ românesc, la Turnu Severin. La 10 mai, Principele Suveran intra în Capitală, iar la 29 iunie era adoptată constituția în care, pentru prima oară în istorie, țara noastră era denumită „România”.

Regele Mihai I a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin prin votul consilierilor locali, în ședința ordinară de vineri, 27 noiembrie, aceștia arătând că decizia a fost luată ca un omagiu adus Casei Regala la 150 de ani de când Principele Carol punea piciorul pe pământ românesc, la Drobeta Turnu Severin.

Reprezentanții Casei Regale vor petrecer noaptea la un hotel din Drobeta Turnu Severin, urmând să plece marți dimineața, la ora 8.30, cu Trenul Regal către București.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top