sâmbătă , 23 ianuarie 2021
NEWS ALERT

MII DE SEVERINENI AU SĂRBĂTORIT ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI ÎN CENTRUL ORAŞULUI

Peste 2000 de severineni au participat luni la manifestările organizate în centrul municipiului Drobeta Turnu Severin cu ocazia Zilei Naţionale. Temperaturile foarte scăzute nu i-au ţinut departe de eveniment nici pe copii, care au venit în număr mare însoţiţi de părinţi.

deschidere

Cu toţii au venit cu drapele tricolere şi au aplaudat parada militarilor.

Manifestările au început la ora 10,00 cu intonarea imnului naţional, după care a avut loc tradiţionala slujbă religioasă. Cel mai aşteptat moment a fost defilarea militarilor din Turnu Severin,  care a fost aplaudată la scenă deschisă de miile de severineni veniţi în centrul oraşului.

„Judeţul Mehedinţi ca primă filă istorie neamului românesc a reprezentat şi trebuie să reprezinte în continuare un punct definitoriu în istoria României şi sperăm că atunci când vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire să fim o emblemă importantă în panoplia ţării noastre România”, a spus prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea.

DSCF1482

La manifestări au fost prezenţi reprezentanţii autorităţii publice locale şi judeţene, instituţiilor deconcentrate din Turnu Severin, subunităţilor MAI în Mehedinţi, dar şi reprezentanţii partidelor politice, cu toţii depunând o coroană de flori la Monumentul Eroilor din centrul Severinului.

„Este o zi deosebit de importantă pentru toţi mehedinţenii, împlinim 96 de ani de la Marea Unire. Profit şi eu de această ocazie să spun La Mulţi Ani din suflet tuturor mehedinţenilor, să spun că este momentul să dăm dovadă de solidaritate maximă şi să ne bucurăm în familie alături de cei dragi, de această zi importantă”, a spus Aladin Georgescu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

DSCF1491

„La Mulţi Ani” a transmis românilor şi viceprimarul municipiului Turnu Severin, Marius Screciu, prezent la eveniment: „Mă încearcă sentimente de bucurie, de mândrie pentru o zi deosebită a noastră, a tuturor românilor. Avem o ţară frumoasă pe care înaintaşii noştri ne-au dat-o în aşa fel încât să o păstrăm pentru generaţiile viitoare. La Mulţi Ani tuturor românilor”.

Sărbătoarea continuă pe parcursul întregii zile, severinenii fiiind aşteptaţi începând cu ora 16,00 pe strada Crişan la o porţie de fasole cu un pahar de vin fiert.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top