marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

MINERII AU ÎNCEPUT PROTESTELE. JOI ESTE RÂNDUL CELOR DIN MEHEDINŢI

O suta de mineri din cadrul Complexului Energetic Oltenia pichetează zilnic, pana pe 20 mai, sediul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei. Joi pichetează grupul din Mehedinţi şi Motru, iar dacă revendicările nu le sunt soliţionate vor recurge la greva generală.

mineri

Liderul Sindicatului Cartel Afla din Mehedinţi, Rafael Norocel Ciorăscu a declarat pentru mhalert.ro că acţiunile de protest au început în data de 14 mai, iar minerii din Mehedinţi vor ajunge la sediul ANDRE joi, 16 mai.
„În data de 16 mai pichetăm ANRE, timp de două ore, de la 13.00 la 15.00.  Solicităm adoptarea unei strategii energetice viabile pe termen mediu, pentru cărbune, în exclusivitate pentru cărbune energetic. Având în vedere că este o politică energetică falimentară care impune furnizarea de energie eoliană şi pe apă care nu se poate stoca şi intră brută în sistem, iar cărbunele este lăsat la intervenţie, propunem o strategie, o prezentăm să vedem dacă este adoptată.”, a spus Ciorăscu.
Minerii continuă acţiunile de protest pe 24 mai, când va fi organizat un miting de amploare la care sunt asteptati 5.000 de sindicalisti ai Complexului Energetic Oltenia, în faţa sediului ANRE.
În continuare, un mare miting este organizat în Târgu Jiu, iar în ultima fază, dacă revendicările nu li se soluţionează, minerii de la Complexul Energetic Oltenia sunt hotărâţi să ijn tre în grevă generală.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top